Hledáte pohovku i postel v jednom? Řiďte se těmito radami

 Dům 
20. července 2019 14:10 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne každá sedačka je určena na každodenní spaní Depositphotos
Bydlíte-li v malém bytě, možná řešíte problém, zda zvolit postel nebo pohovku, na které budete i spát. V tomto případě ale velmi dobře vybírejte.

Vybrat si pohovku, která vám bude ladit s vaším interiérem, určitě není až takový problém. Obchody jsou různými typy sedaček doslova zaplavené. Horší je, pokud padne vaše volba na takovou pohovku, která bude zároveň sloužit i jako lůžko. Ne všichni výrobci totiž tento typ nábytku vyrábějí. U většiny z nich totiž najdete upozornění, že jsou určené pouze na občasné přespávání. 

Dva v jednom

První, s čím musíte počítat, je skutečně vysoká cena. Pohovky, které mají zároveň sloužit i jako postele, jsou totiž drahé. Na druhou stranu, máte vlastně 2 v 1. A pokud si spočítáte, kolik byste utratili za běžnou sedačku a běžnou postel, vlastně to taková závratná suma není. Rozhodně se vyvarujte levných rozkládacích pohovek. Vaše záda by vám to velmi rychle dala najevo. Navíc taková sedačka skutečně dlouho nevydrží.

Výběr firmy

Další kriteriem při koupi je určitě výrobce. Dobře si jej "proklepněte", podívejte se na recenze a zkušenosti ostatních zákazníků, i to, jak se firma vypořádává s reklamacemi.

Lehněte si

Vybírat si sedačku jenom podle fotek na internetu není určitě dobrá volba. Investujte raději svůj čas a zajeďte si do obchodu, kde si na ni můžete sáhnout, sednout a hlavně lehnout. Dobrý obchodník vám ji určitě ochotně rozloží, abyste viděli, jak moc náročné skládání to bude. A kromě toho zjistíte, zda vám vyhovuje matrace. To, zda je matrace kvalitní, poznáte podle malého testu. Zvedněte dvě podobné sedačky. Ta těžší bude s největší pravděpodobností také kvalitnější. 

Hustota pěny

Velmi záleží také na tom, z jaké pěny je vyrobeno sezení. Čím vyšší hustota pěny, tím samozřejmě lepší. Kvalita pěny se udává v kg/m3, pěna ve vaší sedačce by rozhodně neměla mít pod 30 kg/m3. U levných sedaček se běžně vyskytuje jenom 20–25 kg/m3. A právě to bývá důvod, proč máte za pár měsíců na sedačce vysezené ďolíčky. Na hustotu pěny se tedy zeptejte prodejce, pokud není uvedena na štítku.

Snadná údržba

Při výběru se také zaměřte na to, aby šla vaše nová sedačka snadno udržovat a čistit, a to nejlépe bez použití chemických prostředků. Nejvhodnější jsou potahy se speciální úpravou, které se velice snadno udržují a čistí jen samotnou vodou a hadříkem. Praktické jsou určitě snímatelné potahy. Pravidelnou péči potřebuje i matrace na posteli. O tom, jak ji udržovat i čistit, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve