Oblečení bez žmolků? Víme, jak na to

 Ostatní 
03. září 2019 10:15 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Vezměte hřeben s úzkými zuby a opatrně s ním přejíždějte po oblečení  Pinterest
Máte svůj oblíbený kus oblečení, ale nechcete se ho zbavit jen kvůli tomu, že se na něm vytvořily žmolky? Nebudete muset, protože existuje hned několik způsobů, jak se jich poměrně snadno zbavit.

Žmolky se vám mohou vytvořit na oblečení už po několika vypráních. Stojí za tím nekvalitní materiál. Udělají se však časem i na obnošených kouscích a rozhodně nevypadají hezky. Naštěstí je lze odstranit.

Lepicí páska

Žmolky zvládnete odstranit s pomocí široké lepicí pásky. Nezáleží na tom, zda použijete balicí či izolační. Vezměte si tu, kterou doma zrovna najedete. Omotejte lepicí pásku kolem celé své dlaně stranou, která nelepí. Poté už jen přikládejte svoji ruku na místa, kde najdete nejvíce žmolků.

Váleček na žmolky

S válečkem se zbavíte žmolků na oblečení poměrně snadno. Přejedete s ním několikrát odshora dolů po oblečení a víc už nemusíte řešit. Můžete si ho pořídit v bytových doplňcích nebo v internetových obchodech.

Žiletka na holení

Pokud máte doma použité žiletky na holení, nemusíte je hned vyhazovat. Využijete je k odstranění žmolků. Oblečení napněte a opatrně po něm žiletkou přejíždějte. Měli byste si dát záležet, abyste si váš oblíbený kousek nepoškodili. Dělejte pouze jemné, pomalé a krátké tahy. Tím si zaručíte, že se vašemu oblečení nic nestane.

Hřeben s úzkými zuby

Na odstranění žmolků můžete zkusit malý hřeben s úzkými zoubky. Přiložte ho na oblečení a pomalu s ním přejíždějte po oblečení. Tento proces opakujte několikrát, dokud se žmolků zcela nezbavíte.

Pemza

Pokud máte tvrdou kůži na patách, jistě doma v koupelně najdete pemzu. Ta dokáže odstranit žmolky z jakéhokoliv oblečení. Přejíždějte s ní jemně po oblečení několika tahy. Nedrhněte ho příliš silně, protože by se mohlo snadno poškodit.  

Houbička na nádobí

Máte doma velkou zásobu houbiček na nádobí? Jednu z nich si vezměte a tvrdší plochou s ní přejíždějte po oblečení, na kterém jsou žmolky. Opakujte to několikrát, dokud nebudou všechny pryč. K čemu všemu se vám ještě může hodit houbička na nádobí

Elektrický strojek na žmolky  

Pokud máte doma spoustu oblečení, na kterém se dělají žmolky, možná pro vás bude výhodné pořídit si na ně speciální přístroj. Jde o elektrický strojek na žmolky, se kterým se vám bude pracovat snadněji než třeba se žiletkou nebo lepicí páskou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum