Máte po bytě zvířecí srst? Těmito triky se jí nadobro zbavíte

 Dům 
07. září 2019 11:51 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zvířecí srst a čistá domácnost dohromady nejdou Depositphotos
Kdo má doma kočku nebo psa, ten zcela jistě bojuje s chlupy, které jsou snad všude. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak se jich účinně zbavit.

Domácí mazlíčci jsou sice skvělí společníci, ale zvířecí srst s čistou domácností dohromady prostě nejde. Kdo takového chlupáče doma má, ten moc dobře ví, jak je těžké se zbavit chlupů, které jsou snad všude. A vysavač je všechny také neposbírá. Známe však mnohem účinnější pomocníky a triky.

Hladké povrchy

Dlažba, lino či plovoučky se udržují nejsnadněji. Vysavač sice většinu posbírá, ale také toho hodně rozvíří do vzduchu. Takže podlahy je ještě dobré vzít mopem a poté mikrovláknem. S koberci a pohovkami už je větší práce. 

Na koberec sodou

Z koberce sice velkou část chlupů posbíráte pomocí vysavače. Ale pokud jej ještě před vysáváním posypete sodou a necháte 10 minut působit, a teprve potom povrch vysajete, věřte, že díky ní se vám podaří získat mnohem více srsti. A navíc vám soda pomůže koberec oživit a zbavit nepříjemných pachů.

Navlékněte rukavici

Možná to zní trochu divně, ale věřte, že gumová rukavice je skvělý pomocník, kterým bez velké námahy posbíráte většinu nechtěných chlupů z pohovky, křesel i koberce. Stačí si gumovou rukavici navléknout na ruku, namočit ji a krátkými pohyby zachlupacený povrch jakoby stírat. Chlupy vám budou tvořit chuchvalce, které pak stačí jen sebrat. Rukavici akorát po chvilce vždy navlhčete. Navíc díky prstům se můžete dostat i do těžko přístupných záhybů, rohů a skulin.

Dejte k prádlu houbičku

Chcete–li odstranit srst z oblečení, přidejte během praní trochu octa a dejte do bubnu pračky prací koule nebo obyčejnou kuchyňskou houbičku. Ocet způsobí, že se chlupy prádla pustí a díky tomu se budou moc zapíchat do molitanu. Čisté bude nejenom vaše prádlo, ale díky octu také vaše pračka.

Přilepte je na pásku

Z menších povrchů vám srst pomůže odstranit speciální lepící váleček. A pokud jej namáte, stačí vám obyčejná lepící páska. Čím bude širší, tím snadněji vám práce půjde. Odmotejte si větší kus a dejte si jej kolem dlaně, lepící plochou směrem ven. Pak stačí zlehka přejíždět po povrchu posetém srstí, která se na pásku krásně zachytí. Po použití ji stáhněte a hoďte do koše. Lepící páska vám může doma pomoci nejenom s chlupy, ale i dalšími činnostmi, o kterých jsme psali zde.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum