Vyhraďte si čas na zorganizování domácí lékárničky

 Dům 
03. září 2019 19:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je na čase projít lékárničku Depositphotos
Nejhorší čas, kdy objevit, že vám došly všechny prášky proti kašli je, když se vzbudíte uprostřed noci se suchým, dráždivým kašlem. Když vaše dítě začne mít potíže se zažíváním, je už příliš pozdě na přemýšlení, zda je v pořádku dát mu prošlou medicínu. Vyvarujte se obdobných problému a udělejte si čas na úklid lékárničky.

Připravte se na svoje budoucí zdravotní problémy tak, že budete přesně vědět, co doma máte, a to, co nemáte, dokupte. Léky, stejně jako zdraví, patří mezi věci, na které nemyslíme, dokud je nepotřebujeme. Mějte lékárničku v pořádku, abyste byli připraveni, až taková situace nastane.

Pamatujte na bezpečnost

Pořádek v lékárničce také souvisí s vaší osobní bezpečností. Léky mohou být nebezpečné pro děti a mazlíčky, když jsou na místě, na které se mohou dostat. V rámci úklidu a organizace také zkontrolujte, že je všechno řádně uzavřeno a uloženo tak, aby nedošlo k nehodě.

Shromážděte vše na jedno místo

Otevřete skříňky v koupelně, prohlédněte zásuvky a projděte všechna ostatní místa, na kterých byste mohli doma najít léky, mastičky a podobně. Zkontrolujte také další pomůcky jako jsou obvazy a náplasti. Udělejte si seznam toho, co máte, a co je potřeba doplnit.

Vytvořte hromádky věcí, které si necháte či naopak vyhodíte

Až budete mít všechno pohromadě, zkontrolujte dobu trvanlivosti a rozhodněte se, co si ještě necháte, a co už ne. Všechno, co si plánujete nechat, hezky ukliďte na své místo. Pokud je něco, čeho se potřebujete zbavit, nebo co je potřeba dokoupit, přidejte to na seznam.

Prošlých léčiv se zbavte opatrně

Rozhodně není bezpečné prošlé léky jen tak zahodit do koše. Nejlepší způsob je vzít všechno zpátky do lékárny. To platí jak pro léky na předpis, tak i pro ty, které jsou volně k dostání. Zde je několik tipů, co by v domácí lékárničce rozhodně nemělo chybět.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve