Páchne vašemu psovi z tlamy? Zjistěte, co na nevábný dech zabírá

 Mazlíčci 
29. října 2019 17:16 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zápach z psí tlamy způsobuje nedostatečná ústní hygiena  Depositphotos
Zápach z psí tlamy bývá často opravdu nepříjemný. Může vás kvůli tomu přejít chuť na mazlení. S tímto problémem lze však různými způsoby bojovat. Budete však muset o svého mazlíčka více pečovat. Jak zatočit se zápachem z psí tlamy?

Zápach z úst svědčí o zanedbání ústní hygieny. Jde o podobný problém jako u člověka. Na chrupu se tvoří zubní plak, dělají se v něm kazy a vyústí to tím, že dech začne velmi zapáchat. O psí tlamu byste neměli pečovat jen kvůli nepříjemnému zápachu, ale také kvůli zdraví.

Ústní hygiena

Ústní hygiena je základem zdravých úst u lidí i u psů. Pokud jste doposud čistili svému mazlíčkovi chrup jen jednou za čas, nebo dokonce vůbec, měli byste to napravit. Psům se tvoří zubní plak a následkem toho mohou trpět zánětem dásní. V takovém případě se už zápachu z tlamy nemůžete divit.

Se zápachem se vypořádáte tak, že psovi pořídíte speciální zubní kartáček a pastu. Není možné, abyste mu čistili zuby kartáčkem pro lidi, protože má citlivější dásně. Potřebuje na ně měkčí štětinky. Pastu byste také neměli využívat tu, kterou si čistíte sami, protože z fluoru by se mu mohlo udělat zle od žaludku.

Ideálně čistěte zuby svému psovi třikrát až čtyřikrát týdně. Rasy se zploštělým čumákem mají špatně uspořádané zuby, takže se obtížně čistí. Pokud máte buldoka nebo boxera, čistěte mu chrup každý den. Rozhodně byste je neměli drhnout, protože byste svému mazlíčkovi mohli poškodit dásně. Ty by se pak mohly zanítit.

Kupujte psovi kvalitní granule

Strava ovlivňuje vůni dechu u lidí i zvířat. Kupujte vašemu čtyřnohému kamarádovi kvalitní granule s pórovitým povrchem. Ty lepkavé se mu rychle usadí na zubech a lépe se pak na nich tvoři zubní plak. Zamezte svému mazlíčkovi, aby jedl zkažené věci či myši. Ty totiž také ovlivňují vůni dechu.

Dávejte psovi do žrádla kokosový olej

Na nevábný dech zabírá kokosový olej. Nalijte ho na lžíci a dejte ho psovi vypít. Pokud ho nebude chtít, polijte mu tím granule. Kromě toho, že nebude mít už tolik zapáchající dech, kokosový olej podporuje imunitu a má dezinfekční účinky. Dále čtěte: Jaké situace psy nejvíce stresují?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47