Jarní dekorace nemusejí stát majlant. Nádherné kousky si můžete vyrobit snadno sami

 Dílna 
08. března 2021 11:07 / redakce
  1
📷
5 fotografií v galerii
Krásné dekorace lze vytvořit i za minimální náklady Pixabay
Koronavirová doba bere mnoha lidem dobrou náladu. Možná vás potěší hezká jarní výzdoba. Nemusíte za ni v této těžké době utrácet peníze, máme pro vás pár tipů, jak ji vytvoříte z věcí, které máte běžně doma nebo ve svém okolí.

Ne každý má dost peněz na to, aby utrácel za drahé dekorace s jarní tematikou. Na druhou stranu si je nemusíte hned odpustit, vytvořte si je sami a za minimum peněz. Jednak získáte milou výzdobu svého bytu, jednak se zabavíte, a hlavně budete mít naprosto originální dekoraci, kterou nikdo jiný nemá.

Kočičkový věnec

Kočičky, které připomínají jemný sametový kožíšek, vypadají skvěle samy o sobě. Pokud vyrazíte do přírody a natrefíte na ně, pár si jich opatřete. Myslete však na to, že jde o první potravu po zimě vysílených včelek, takže rozhodně kvůli tomu nedevastujte strom. Větvičky můžete dát jen tak do vázy. V takovém případě uděláte lépe, když do nádoby nedáte vodu. Kočičky po čase uschnou, ale nijak se to na jejich vzhledu neprojeví. Nebo si z nich vytvořte okouzlující věnec. Stačí si vzít polystyrenový či jiný korpus a na něj jednotlivé sametové kvítky nalepit. Dekoraci ještě můžete doplnit bílými vajíčky nebo pro oživení nějakou květinou.

Vajíčka na větvích

Jednoduchá, a přitom krásná. Tak lze charakterizovat tyto jarní dekorace. Spočívá jen v tom, že dáte do vázy pár větviček, které najdete venku při procházce, a na ně pak navěsíte kraslice nebo umělohmotná vajíčka, záleží na tom, co máte po ruce. Vajíčka lze nahradit také barevnými stužkami, ze kterých na větvičkách vytvoříte mašličky. Kdo chce, může tuto dekoraci aplikovat i venku na zahradě, kde barevnými vajíčky nebo pentlemi ozdobí nějaký stromek či keř.

Slaměnky ve skořápkách

Něžná dekorace, která nedá žádnou extra práci. Stačí si vzít pár vajíček a rozbít jen jejich vrchní část. Vajíčka použijte třeba k výrobě dobrého koláče. Vnitřek vajíček opatrně umyjte a vysušte. Pak prázdné skořápky dejte do papírové krabičky od vajec nebo stojánků na vajíčka a dovnitř vložte malé kytičky ze slaměnek. Místo slaměnek můžete použít také třeba snítky z vřesu, drobné větvičky či sušené traviny. Hezky budou ve skořápkách vypadat také ptačí pírka.

Co dům dal

Pokud chcete ušetřit za jarní dekoraci, vždy se snažte využít různé přírodniny nebo věci, které máte doma. Z lesa si můžete přinést třeba zajímavý kus kůry a do něj naskládat pár květináčků s pryskyřníky, které doplníte o vajíčka, peříčka, mech, větvičky či kamínky. Záleží to čistě na vás. Inspiraci najdete ve fotogalerii pod článkem. O tom, jak si vypěstovat krásné pryskyřníky, jsme psali zde.

Témata: dekorace, jaro, Velikonoce,
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47