Jak přizpůsobit bydlení, pokud si chceme pořídit psa nebo kočku

 Mazlíčci 
02. prosince 2020 10:33 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pes i kočka dokáží byt zaneřádit Pixabay
Kočka i pes jsou našimi věrnými kamarády, rovnoprávnými členy rodiny, ale zrovna tak jsou i ničiteli. Shazují vázy, špiní koberce, rozbíjejí nádoby atd. Pokud nejsou vedeni, pes i kočka mohou ve vašem bytě způsobit hodně nepříjemností. Před mnohými úskalími se můžete chránit. Kdo si nechá na podlahu položit dlažbu, má velkou výhodu a ušetří si mnoho starostí oproti tomu, kdo se rozhodl pro koberec.

Práci vám dokážou ulehčit snímatelné potahy z křesel, které je možné vyprat v pračce. To ovšem neznamená, že musíte mít kvůli psům na křeslech a pohovkách nevzhledné deky, všechno lze vymyslet a zkombinovat tak, aby zvířecí pomůcky ladily s bytem.

Pes má rád koberec

Podlaha ve vašem bytě má nároky na úklid největší a je jedno, jestli si psa nebo kočku pořídíte do malého bytu, nebo do rodinného domku. Stejně tak nezáleží na tom, jestli máte jezevčíka, nebo salašského psa. Pokud chováte v paneláku v třípokojovém bytě větší plemeno psa, rozhodně doporučujeme laminátové podlahy nebo dlažbu. Laminát a dlažba jsou tvrdé materiály, kterým nevadí ostré drápy velkých psů. Většina psů miluje koberce. Dlažbu i laminátovou podlahu minou bez povšimnutí a rychle se uvelebí na koberci. V něm velmi dobře drží chlupy a nečistoty. Majitel psa by měl dát přednost umělému koberci před vlněným, který se velmi špatně udržuje. Na chlupy v koberci jsou vhodné vysavače s rotačním kartáčem, existují také speciální nástavce na vysavač.

Pohovka je pohovka

Pes nebo kočka je sice rovnoprávným členem rodiny, ale nemůže si sednout či lehnout, kam se mu zlíbí. Toto pravidlo platí především u čalouněného nábytku. Pokud nechcete, aby línající srst zůstala na křesle, pohovce a ohrožovala vaše oblečení, je vhodné psům a kočkám koupit menší pohovku, která by odpovídala jejich rozměrům. Taková zvířecí pohovka vyjde na několik tisíc korun. Různé košíky, pelíšky či deky jsou podstatně levnější. Pokud si pes stále lehá na křeslo nebo gauč, je vhodné přes nábytek natáhnout snímatelné potahy, které se připevňují suchým zipem nebo šňůrkami. Tyto potahy můžete vyprat v pračce. 

Pes i kočka se nepřezouvají

V paneláku se musíte o svou koupelnu poctivě dělit se svým psem, kterému musíte ve vaně umývat tlapky od bláta a v zimě od posypové soli. Pokud vlastníte rodinný dům, určitě si pořiďte koupelnu ve sklepě nebo u garáže, kde můžete tlapky vašim miláčkům umývat. Nemusí to být sprchový kout ani vana, ale stačí umyvadlo nebo jen kohoutek s vodou. Dále čtěte: Kočka i pes mohou být přátelé. Pár rad, jak na to.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod