Přežijte s mazlíčky zimu v bytě. Zlikvidujte smrad, nečistoty i chlupy

 Mazlíčci 
14. ledna 2021 14:35 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Když má pes roupy, byt trpí Depositphotos
Zimní období, které přináší nevlídné počasí, učinilo z domácích mazlíčků vaše dlouhodobé podnájemníky. Bez možnosti vycházet, venčení či proběhnutí se po trávníku, kočky a psi doma doslova zvlčí a z vašeho útulného bytu, postupně vzniká něco, co připomíná výběh velkých šelem, a to nejen neupraveností, ale i odérem.

Jsou všude, přichytávají se k jakémukoli povrchu. Nechtějí se pustit z polštářů, potahů a přehozů. Účinnější než vysávání, vyprášení či vytřepání jsou rozhodně „lepicí“ triky. Na povrch malířského válečku rozprostřete lepicí pásku a pak už jen lehce přejeďte přes čištěný povrch. Chlupy zázračně zmizí. Je to řešení nenáročné a pohotové. Pokud nemáte malířský váleček, stejně dobře funguje žínka nebo houbička obalená izolepou. Pro jejich kompaktní tvar dostanete chlupy i z obtížně dostupných záhybů.

Jak ubránit vyčištěné křeslo

Když se vám podaří vyčistit křeslo, gauč, nebo potah v autě, chcete, aby vydržel chvilku bez chupů. Zatímco psi logiku vyčištěného prostoru chápou, kočky si počínají zcela opačně. Křeslo zbavené chlupů okamžitě znovu zaberou, bez ohledu na naskládané zábrany z polštářů, knih či bot. Existuje trik, díky kterému můžete vyčištěný prostor před kočkou ubránit, postačí vám k tomu kuchyňský alobal. Přetáhněte jej přes vyčištěný prostor a kočku bude spolehlivě odrazovat. Šustivý, studený, lesklý materiál vydává při každém pohybu odpudivé zvuky, a zabraňuje tak kočkám v klidu si odpočinout.

Likvidace chlupů

Pokud se chcete zbavit odpadávajících chlupů ze srsti, musíte přesvědčit svého psa k odvážnému kousku. Ne každý čtyřnohý mazel si rozumí s vysavačem. Vysávání huňaté srsti přímo hubicí vysavače je totiž účinnější než vyčesávání. Udržet psa v klidu vedle zapnutého vysavače může někomu připadat jako složitý úkol, ale moderní vysavače už dnes nehučí a psům se péče o srst líbí.

Likvidace smradu

U dveří majitele psa nebo kočky vás uvítá odér hraničící až se zápachem. Majitel už tomuto pachovému tónu za dobu společného soužití přivykl, ale pro návštěvy to může být nepříjemné. Mezi možné varianty, jak pachu předcházet, můžete započítat přirozené čističe vzduchu. Patří mezi ně skořice, lékořice, hřebíček nebo citrusové plody. Nejrůznější místa, kam se kočka nebo pes „podepsali“, je zapotřebí hloubkově vyčistit. Nejlepší je sáhnout po odstraňovačích skvrn, které likvidují organické stopy a zápach.

Usnadněte si úklid

Je bezpočet tipů, kterými si lidé žijící s domácími mazlíčky mohou ušetřit práci. Velmi vhodná je široká plastová podložka umístěná pod misku s krmením a vodou. Omyvatelná podložka výrazně hygienizuje celý prostor zvířecího koutku. Pokud jde o vynášení kočičího písku, tuto činnost si můžete usnadnit tím, že před nasypáním substrátu vyložíte krabici igelitovým sáčkem. Dále čtěte: Naučte svého psa netradiční povely. Jeho zabavíte a vám to zase usnadní život.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod