Prošlá kosmetika se dá ještě efektivně využít

 Ostatní 
05. března 2021 10:32 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Po použití starší kosmetiky se vám může na obličeji objevit vyrážka Depositphotos
Používáte kosmetiku mnoho let po skončení data spotřeby? Děláte chybu, protože starší líčidla mohou způsobit pleti nepříjemnosti. Proto se raději inspirujte, jak prošlou kosmetiku bezpečně spotřebovat jinými způsoby.

Pokud budete pravidelně používat starší kosmetiku po skončení expirace, projeví se to na vaší pleti. Největší nebezpečí představuje prošlá řasenka. Přemnoží se v ní bakterie, které se dostanou do oka a způsobí zánět spojivek. Problém může vzniknout i při používání starého pudru či očních stínů. S velkou pravděpodobností se vám na pleti objeví akné, vyrážka nebo v horším případě i ekzém.

Dále byste si neměly mýt hlavu šamponem ani kondicionérem po datu spotřeby, protože by se vám mohly začít nadměrně mastit vlasy. U některých prošlých kosmetických přípravků nemusí dojít k žádným potížím, ale většinou ztrácí svoji kvalitu a účinnost.

Tonikum a pleťová voda

Obličej si nikdy nečistěte starou pleťovou vodou nebo tonikem. Mohly by vás nemile překvapit kožní vyrážky. Nemusíte však zoufat, že jste zbytečně vyhodily peníze za něco, co jste téměř nevyužily. Pleťové vody většinou obsahují velké množství alkoholu, takže s nimi můžete vyčistit zrcadla, brýle, okna nebo skleněné předměty.

Řasenka

Prošlá řasenka může nepříjemně podráždit oči, takže si budete muset pořídit novou. Starší řasenku sice už nelze nijak využít, ale můžete z ní zachovat alespoň kartáčky. Důkladně je vymyjte, vydezinfikujte, a následně použijte jako štětečky na úpravu obočí.

Oční stíny a pudr

Sypké oční stíny a pudry rovněž raději po vypršení data spotřeby nepoužívejte. Dobrou zprávou je, že se pro ně najde jiné využití. Můžete si z nich vytvořit laky na nehty podle svých představ. Stačí, když je smícháte s bezbarvým lakem, který si můžete hned nanést na nehty. Kromě toho se sypká líčidla hodí i k malování obrázků.

Šampon

Pokud si plánujete umývat vlasy starým šamponem, nepočítejte s tím, že budou svěží, lesklé a objemné, ale naopak budou spíše splihlé a mastné. Proto přípravek raději využijte jinak. Šampony mají jemnější konzistenci než prací gely, takže se hodí třeba k praní spodního prádla.

Kondicionér

Prošlý kondicionér může způsobit vlasům stejné potíže jako šampon. Naštěstí existuje také jeden způsob, jak s ním naložit. Využijte ho místo pěny či krému na holení. Pěnit sice nebude, ale zanechá vaši pokožku hladkou, takže si s ním bez obav můžete potřít celé nohy. Dále čtěte: Vyrobte si šumivou kouli do koupele. Postačí vám na to pár věcí, které má skoro každá hospodyně doma.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47