Zbavte se špíny a mechu na terase jednou provždy

 Dům 
28. října 2020 09:11 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Někomu mech v prostoru mezi kameny vadí Depositphotos
Nelíbí se vám znečištěná a mechem zarostlá betonová terasa? Máme pro vás řešení. Je to nanoimpregnace betonu a kamene, revoluční technologie, která vaší terase navrátí původní vzhled, ale také ji ochrání před škodlivými vlivy.

Zub času se podepíše na všech stavebních materiálech, beton a kámen nevyjímaje. Usazuje se na nich špína, praskají vlivem mrazu, nesvědčí jim silné sluneční záření. 

Způsob, jak vyčistit terasu

Je mnoho způsobů, jak betonovým terasám, zídkám i cestičkám navrátit někdejší lesk. Můžete vzít kartáč, čisticí prostředek a začít drhnout. Terasu sice vyčistíte, nějakou dobu vám vydrží i čistá, ale špína se na ní usadí znova.

Ideální řešení je nanoimpregnace

Nanoimpregnace kamene je ideální a snadný způsob, jak ze savého materiálu učinit materiál nesavý. Jedná se o speciální technologii, která na ošetřeném povrchu vytvoří pevnou vrstvu, která jej ochrání před nečistotami, mechanickým poškozením a škodlivými účinky slunečního záření. Zdaleka se nemusí jednat jen o kámen a beton, ale i dřevo, plast, textil, kůži či fasádní omítky. Ošetřené povrchy se navíc stanou odolné vůči bakteriím.

Přednost nanoimpregnace

Předností nanoimpregnace je její čirý vzhled. Nanoimpregnace není na povrchu vidět a vzhled ošetřených povrchů zůstává nezměněn. Povrch ošetřený touto technologií je dokonale ochráněn s minimálními náklady na očistu. Důležitá je precizní aplikace. Dlouhodobou účinnost nanoimpregnace vám zajistí její precizní nanesení. Terasu před jejím nanesením musíte důkladně vyčistit. Pokud terasu naimpregnujete nevyčištěnou, veškerou špínu zakonzervujete. K čištění použijte čistič speciálně určený pro čištění podlah před nanoimpregnací.

Základ je dobře terasu vyčistit

Pro očistu terasy se používá kartáčové koště a na plochy větších rozměrů je potřeba zahradní rozprašovač. Přípravek nastříkejte rovnoměrně na plochu, několik minut nechejte působit a následně opláchněte. Takto očištěnou terasu nechejte dobře vyschnout, protože samotná nanoimpregnace se aplikuje na povrchy.

Nanesení nanoimpregnace

Pokud máte povrch vaší betonové terasy vysušen, pak můžete přistoupit k nanesení nanoimpregnace. K tomu doporučujeme použít zahradní rozprašovač, který umožní rovnoměrný nános. Po nánosu je opět třeba povrch vysušit. Doba schnutí se pohybuje okolo čtyř hodin.

Investice se vám vrátí

Terasa ošetřená nanoimpregnací bude snadno čistitelná, co vám na ni ukápne, odstraníte proudem vody, který nanovrstvu nesmyje ani nepoškodí. Vrstva zabrání houbám, řasám, mechu k jejich uchycení. Investice do terasy se vám bude postupně vracet během následujích let. Dále čtěte: Jak zatočit s mechem na střeše? Pomůže špachtle i wapka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod