Strašidelné pokojovky zkrášlí byt nejen během Halloweenu. Ozdobí váš interiér po celý rok

 Dům 
18. října 2021 13:50 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Některé pokojové květiny vám ozdobí nejen halloweenskou party Shutterstock
Halloween je za dveřmi. Těší se na něj zejména ti, kteří si rádi zdobí byt strašidelnými motivy. Typickým příkladem jsou vydlabané dýně, miniatury čarodějnic nebo pavučiny. Vyzdobit si byt však můžete i neobvykle vypadajícími rostlinami, které člověku dokážou nahnat husí kůži. Seznamte se s nimi.

Běžné halloweenské dekorace po krátké době nahradíte jinými, ale pokojové květiny vám budou zdobit byt po celý rok. Pokud toužíte po ozvláštnění interiéru, vsaďte na neobvyklé pokojovky. Nevypadají sice na první pohled přívětivě, ale nakonec si je oblíbíte.

Taka velkokvětá

Temná taka velkokvětá by měla připomínat letícího netopýra. Nebezpečný vzhled rostliny umocňují zvláštně tvarované listy a visící „vousy“. Rostlina sice neumí mluvit, ale svým vzhledem všechny varuje, aby se k ní raději nepřibližovali. Jde o ideální halloweenskou květinu. Umístěte ji do polostínu, protože je citlivá na příliš mnoho světla. Potřebuje okolo sebe větší prostor, aby mohla hodně vyrůst.  

Mammillaria elongata

Mammalliaria je kaktus, kterému se přezdívá mozek, protože přesně tak vypadá. Zvláštní sukulent přitáhne pozornost všech návštěvníků. Oválné stonky se mu různě kroutí, což je výsledkem poškození sukulentu v mládí. Roste především v kamenitých pouštích v Mexiku, nicméně pěstovat jej můžete i v interiéru. Péče o kaktus není příliš náročná. Potřebuje hodně světla a malé množství vody. Nedělá mu dobře přemokření.

Mucholapka podivná

Mucholapka má zelenočervené listy lemované drobnými zoubky. Podle jejího názvu si většina lidí myslí, že se živí mouchami, nicméně chutnají jí především pavouci, mravenci, někteří brouci a dokonce i kobylky. Ze svých listů nastraží past a jakmile se do ní hmyz chytí, zavře je k sobě. Oběť následně již nemá moc šancí na přežití. Ke zdravému růstu potřebuje, aby na ni dopadaly sluneční paprsky alespoň šest hodin denně. Mucholapka nesnese vodu z kohoutku, vyhovuje jí pouze dešťovka.

Euphorbia lactea cristata

Euphorbia je hříčka přírody. Technicky vzato jde o dva sukulenty, které byly spojeny do jednoho. Výsledek stojí za to. Jde o jedinečný kaktus, který však nevypadá příliš přátelsky. K životu mnoho nepotřebuje. Velmi dobře odolává suchu. Stačí mu pouze malé množství vody. Pokud pátráte po rostlině, o kterou nemusíte denně pečovat, euphorbia je ideálním adeptem. Nezapomeňte včas kaktus brzy zazimovat, jinak hrozí, že vám uhyne.

Zdroj: housebeautiful.com, bobvila.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47