Jarní úklid skříně. Pokud bojujete s místem, zkuste vakuové pytle

 Ostatní 
01. května 2021 14:17 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Velmi rychle jim přijdete na chuť Depositphotos
Ačkoli jaro oficiálně začalo již před více než měsícem, venku to na něj chvílemi ještě vůbec nevypadá. Je však jisté, že už během pár dní bude definitivně tady, což je signál pro úklid zimního oblečení do skříní, kde bude čekat do příští sezony.

Pokud i ve vaší domácnosti bojujete doslova o každý centimetr místa, máme pro vás tip, jak vměstnat co nejvíce oblečení na co nejmenší prostor.

Hit posledních let

Pokud si lámete hlavu nad tím, jakou techniku bude naše rada vyžadovat, odpověď i řešení je jednoduché. Trable s místem pro uskladnění oblečení vám elegantně pomohou vyřešit vakuové pytle, které se těší v posledních letech stále větší oblibě. Ty fungují na principu odsátí vzduchu z jejich vnitřku na maximum, a to za pomoci vysavače, jehož hadici nasadíte na nástavec, jenž je součástí pytle, a jednoduše jej zapnete. Vzniklý podtlak vysaje z pytle vzduch a sníží jeho rozměry doslova na pár centimetrů.

Příliš mnoho hraček

Takto můžete bez problémů skladovat nejen zimní bundy, ale třeba také svetry, polštáře nebo péřové duchny. Skvěle se vaky osvědčily také na plyšové hračky, které se v bytě často množí doslova geometrickou řadou a není je kam dávat. Stačí pouze najít takovou velikost vaku, která věci pojme. Výhodou je, že dnešní výrobci nabízejí tyto pytle v mnoha velikostech.

Velkým plusem vakuových pytlů je, že po odsátí vzduchu dokáží vaše oblečení ochránit po několik měsíců před prachem, vlhkostí i nepříjemnými škůdci v podobě molů, kterých se velmi obtížně zbavuje. A nemusíte se bát, že by se tímto způsobem skladování věci zničily. Po redukci vzduchu sice vypadají zdeformovaně, ovšem po otevření pytle se znovu dostanou do původní podoby a jsou v podstatě ihned připraveny k použití.

Neskladovat po použití

Než se však do ládování věcí do pytlů pustíte, nezapomeňte na to, že bude zapotřebí je vyprat a hlavně řádně vysušit. Hlavně druhý jmenovaný krok je důležitý, aby vám náhodou nezačaly věci z přebytku vlhka plesnivět.

Pravidelně obsah kontrolujte

Máte-li vše připraveno, pusťte se zvesela do pěchování vaků. Jakmile je budete mít dostatečně plné, uzavřete je s pomocí speciálního zipu a velmi opatrně z nich s pomocí vysavače odsajte vzduch. Během pár vteřin se vám uskladněné věci zmenší na polovinu a ztvrdnou, což znamená, že je všechen vzduch pryč.

Ještě si zkontrolujte, aby se vám pytel nezačal během náledujcích pár minut opět plnit vzduchem, což by znamenalo, že je někde ve vaku díra, nebo že je zip špatně zatažený. Pokud pytel drží tvar, udělali jste vše správně a můžete věci v klidu na několik měsíců odložit do sklepa či pod postel. Čtěte také: I malý byt může poskytnout velký komfort. Stačí vsadit na chytrý nábytek a další vychytávky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47