Lezou vám do bytu mravenci? Víme, jak se jich zbavit

 Dům 
01. června 2019 11:30 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mravenci jsou často nevítanými návštěvníky  Depositphotos
Zahlédli jste u vás doma několik mravenců? V tom případě byste se měli mít na pozoru, protože tam, kde pochoduje pár mravenců, bude poblíž i celé hnízdo. Měli byste se jich zbavit co nejrychleji, protože si mohou u vás založit hned několik skrytých hnízd, a poté se jich budete zbavovat velmi těžko.

Do domu se mravenci většinou dostanou, protože hledají potravu a teplo. Když jim u vás bude dobře, přestěhují si k vám klidně celou rodinku. Mravence mít za spolubydlící nepochybně nechcete. Inspirujte se, jak otravný hmyz vymýtit.

Najděte místa, kudy mravenci proudí dovnitř

Mravenci se mohou dostat dovnitř okny, která byste měli dobře utěsnit. Mravenci jsou schopni lézt po zdech až přímo k vám. Mohli si najít i nějaké malé škvírky, kterými se dostávají dovnitř. Když uvidíte nějakého mravence, nezabíjejte ho, ale sledujte, kudy se vydává, abyste našli i ty ostatní.

Porušte mravencům cestičky křídou

Když zjistíte, kudy k vám mravenci lezou, překazte jim jejich stěhování. Pořiďte si obyčejnou bílou křídu a nakreslete přes jejich cestičky čáry. Pro jistotu jim tam ještě přidejte pálivou papriku nebo pepř. Tím přerušíte jejich pachovou stopu. Přestanou se stěhovat a stáhnou se do svého hnízda.  

Postříkejte jim hnízdo směsí pomerančové kůry a vody

Oloupejte pomeranč a slupku z něj vyvařte v malém množství vody. Tu poté přelijte do rozprašovače. Důkladně vystříkejte hnízdo nevítaných návštěvníků. Nezapomeňte postříkat i okraje škvíry. Mravencům takový postřik velmi vadí.

Nezanedbávejte prevenci

Ve chvíli, kdy se mravenců zbavíte, vaše práce bohužel nekončí. Měli byste udělat několik opatření, která vám zajistí, že se otravný hmyz už zpátky nevrátí. Smíchejte vodu s octem a vytřete s ní preventivně celý dům. Octová voda mravence odpuzuje.

Pokud vám mravenci lezli do domu skrz okno, připravte si zubní pastu. Natřete ji na okenní rámy. Zubní pastu můžete mimo jiné použít i na přerušení mravenčích cestiček, pokud doma nemáte křídu.

Mravenci nenávidí hřebíček. Rozmístěte ho do rohů a problematických míst, odkud by se mohl otravný hmyz zase vrátit. O tom, jak se zbavit octomilek, jsme psali zde.

Začnete si na oknech pěstovat bylinky, jejich silné aroma totiž mravence odpudí. Nejlépe na ně zabírá máta, bazalka či eukalyptus. Nasaďte si je tam raději všechny, a díky tomu už vám mravenci dají pokoj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod