Tipy, jak udržet skleněné dveře od sprchového koutu čisté

 Dům 
10. března 2018 16:27 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Prosklená sprcha vypadá hezky, ale je náročná na úklid Shutterstock
Existují dva typy lidí. Ti, kteří dávají ve sprchovém koutu přednost klasickému závěsu, a ti, kteří upřednostňují skleněné dveře. Ať už patříte k jedné nebo druhé skupině, všichni se shodneme na tom, že udržet skleněné dveře čisté, je opravdová výzva. Zde je několik tipů, jak na to.

Využijte stěrku na okna

Jednou z možností je stěrka, kterou možná někteří z vás používají při umývání oken. Stírat vodu, která se na skle zachytí po každém sprchování, je nejefektivnější způsob, jak dveře udržet čisté. Tento způsob čištění není nijak časově náročný. Zabere vám maximálně několik minut. Mnohem obtížnější bude přesvědčit všechny členy domácnosti, aby si zvykli na novou denní rutinu.

Pomozte si spreji

Jestli je vám pečlivé čištění po každém sprchování na obtíž, existují také spreje, které odpuzují vodu. Dají se buď koupit nebo i podomácku vyrobit. Voda nebude na skle tolik ulpívat a čištění se výrazně usnadní. Další možností jsou spreje, které zabraňují tvoření mýdlové pěny a vodního kamene. Jestli se obáváte nebezpečných chemikálií, které mohou obdobné přípravky obsahovat, můžete si takový sprej snadno připravit i doma. Stačí smíchat dva hrnky octa, dva hrnky vody a dvě lžičky prostředku na nádobí.

Ubrousky do sušičky mají i další využití

Pokud máte doma sušičku a používáte do ní ubrousky, můžete je začít používat i při úklidu sprchového koutu. Stačí je jen trošku namočit a potom s nimi vydrhnout skleněné dveře. Stejné prostředky, které v sušičce pomáhají změkčit prádlo, zbaví skleněný povrch veškerých nečistot, které ulpěly v mýdlové pěně.

Dbejte na proudění vzduchu

Ujistěte se, že je vaše koupelna dobře odvětraná. Tím, že necháte zapnutý větrák v průběhu sprchování, a ještě nějakou dobu potom, zajistíte, že se sklo nebude tolik mlžit, čímž se vám usnadní následné čištění. Zároveň také zabráníte tomu, aby se vám v koupelně rozrůstala plíseň. Zde si můžete přečíst o tipech, jak vyčistit koupelnu bez chemických přípravků.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve