Jak zajistit, aby vám ložnice nepůsobila zdravotní problémy

 Dům 
10. listopadu 2018 19:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V ložnici se musíte cítit dobře psychicky i fyzicky Depositphotos
V průměru spíme kolem sedmi hodin denně, to znamená, že v ložnici strávíme zhruba stejné množství času jako například v práci. Z toho vyplývá, že ložnice tvoří jeden ze základních pilířů našeho celkového zdraví. Když spíte v prostoru, který je zaprášený, nevětraný nebo všeobecně špinavý, jak můžete čekat, že se budete cítit dobře?

Pokud se ráno budíte s ucpaným nosem nebo bolestmi hlavy, je možné, že je něco špatně s vaší ložnicí. Zde je několik praktik, které můžete vyzkoušet, aby se z vaší ložnice stalo zdravější místo, kde budete moci bez obav odpočívat.

Začněte od samozřejmostí

Podívejte se pod postel. Máte tam uklizeno? Je lehké zapomenout vysát a vytřít pod postelí, kam normálně nevidíte. Je ale důležité to udělat. Pravidelně, alespoň jednou za tři měsíce vytáhněte zpod postele krabice, které používáte jako úložný prostor, spolu se vším ostatním, co se pod postelí válí, a pořádně to tam ukliďte.

Zamyslete se nad pokrývkami

Jsou vyrobené z přírodního materiálu, který není dráždivý pro pokožku? Jestli zrovna stojíte před rozhodnutím, jaké pokrývky pořídit, zvažte koupit ty z organické bavlny. Vhodné je také zamyslet se nad tím, jak často měníte povlečení. Ideální frekvence je jednou týdně.

To samé platí pro polštáře

Pokud spíte na břiše, doslova dýcháte svůj polštář po dobu zhruba sedmi hodin. Z toho důvodu je dobré alespoň dvakrát do roka polštáře prát. Také zkontrolujte, čím jsou polštáře naplněné, zda nemáte přímo pod nosem kupu alergenů. Spousta lidí je alergická na prachové peří, takže místo toho můžete vyzkoušet přírodní, hypoalergenní náplně, jako je vlna nebo paměťová pěna. Další možností je také zainvestovat do hypoalergenních povlaků na polštáře, které jsou schopny všechny dráždivé věci udržet uvnitř.

Buďte přísnější na domácí mazlíčky

Zakázat mazlíčkům povalování na naší posteli může být klíčovým krokem ke zdravějšímu prostředí v ložnici, i když je to pro mnohé majitele čtyřnohých společníků těžké dodržovat. Důležité je cítit se v ložnici dobře nejen fyzicky, ale také psychicky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum