Nechejte svou zahradu v zimě vykvést. Existuje několik rostlin, které kvetou i v mrazech

 Zahrada 
13. ledna 2019 10:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Existuje několik rostlin, které vykvetou i v mrazech Depositphotos
Myslíte si, že v zimě nemůže vaše zahrada rozkvést plným květem? Omyl. Představíme vám rostliny, které vám tuto parádu udělají i v mrazivém období.

Kvetoucí zahrada potěší každé oko. Jenomže během zimy na vás trčí holé větve stromů a opuštěné záhony, tedy samozřejmě jen v případě, že se počasí nezblázní a v prosinci není patnáct stupňů do plusu. Přesto existuje několik rostlin i keřů, které přináší radost i během chladných měsíců.

Jasná žlutá záplava

Jasmín nahokvětý je keř, který vás potěší záplavou žlutých květů, a to od prosince až do dubna. Na první pohled jasmín připomíná zlatý déšť. Má téměř třícentimetrové květy, které zvládají i několikastupňový mráz.

Je libo žlutou nebo nachovou?

Leden a únor jsou ideální měsíce, kdy vám může vykvést vilín. Na výběr máte hned několik barevných odrůd od žluté přes oranžovou až po purpurově červenou. Když uhodí silné mrazy, květy se schovají do klubíčka, ale jakmile se lehce oteplí, zase krásně rozkvetou.

Slivoň chloupkatá

Až do jara kvete slivoň chloupkatá. Je to malý druh stromu, který má překrásné růžovo-bílé květy, které navíc nádherně voní. A s mrazem si hraje tak trochu na schovávanou. Když udeří, květy sice spálí, ale jakmile se oteplí, vyraší květy nové.

Zimolez nejvonnější

Zasadit si na zahradě můžete také zimolez nejvonnější. Od ledna až do jara vám bude dělat radost bílými, nažloutlými nebo růžovými květy. Navíc na jaře vám udělá zase zelenou parádu. Zimolez není nijak náročný. Stačí mu vlhké a slunné stanoviště.

Kalina vonná

Do mírné zimy se skvěle hodí kalina vonná. Silné mrazy sice ráda nemá, ale stačí, aby se trochu oteplilo a zaplaví vás krásnými květy. A je jedno, jestli je prosinec nebo začátek jara. Vyzdobit si přes zimu můžete krásně i váš balkon. Tipy, jaké rostliny jsou vhodné, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve