Tipy a triky do kuchyně: Usnadní práci každé hospodyňce

 Dům 
11. ledna 2019 14:35 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Skořápky vám s osolenou vodou nikdy neprasknou Depositphotos
Vaření zabere spoustu času. Dobré rady a triky můžou v kuchyni ušetřit hodně práce a zbytečného trápení. Usnadněte si čas v kuchyni s pomocí našich nápadů.

Nedávné krájení cibule a česneku zanechalo na noži nepříjemný zápach a ani po opakovaném mytí přípravkem na nádobí nezmizel? Problém vyřeší obyčejná mrkev. Několikrát jí nůž potřete a bude po zápachu. Stejného účinku dosáhnete i v případě, že nožem mrkev nakrájíte.

Usazeniny z čaje

Jako milovníci čaje se na vašem stole tento nápoj objevuje často a s příchodem zimního období jej vaříte každý den? Pokud máte kovovou konvici další dobu, můžou se na ní objevovat nevzhledné usazeniny. Nejčastěji na ně narazíte na vnitřních stěnách a na dně. Konvici určenou k přípravě čaje nemyjte saponátem.

Pomocníkem vám v tomto případě bude ocet rozředěný s vodou. Přibližně na 100 ml octa použijte 1 litr vody. Takto vytvořený roztok nalijte do nádoby, postavte na mírný oheň a počkejte, až se roztok v nádobě začne vařit. Pokud se nepodaří usazeninu zcela odstranit, je třeba konvici ponechat na ohni ještě zhruba po dobu 15 minut. Poté, co je konvice očištěna od usazeniny, je třeba ji dobře vymýt. Při úklidu nezapomínejte na digestoř. Jak se o ni dobře postarat, jsme psali zde.

Vejce na podlaze? Žádný problém!

Pokud vám při pečení spadne syrové vejce na podlahu, většinou pak musíte nastoupit s kbelíkem a hadrem a podlahu vytřít. Tuto práci si můžete ušetřit, pokud vajíčko ihned po spadnutí posypete solí. Vejce se zatáhne a vy ho pak snadno setřete i papírovou kuchyňskou utěrkou.

Bez naprasklé skořápky

Když už jsme u vajec, téměř každé kuchařce se někdy stalo, že vařila vejce natvrdo a ve vroucí vodě popraskala skořápka. Zabráníte tomu tím, že do vody před vařením přidáte trochu octa nebo kuchyňské soli. Skořápky potom nepopraskají.

Dobře propečená drubež

Pečete drůbež a obáváte se, že se dobře nepropeče? Jistotu budete mít, pokud do břišní dutiny zasunete skleněnou láhev, například zavařovací sklo. Teplem se zahřeje a maso se peče i zevnitř.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47