Je čas na detoxikaci vašich čtyřnohých mazlíčků

 Mazlíčci 
11. dubna 2019 11:56 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Očistnou kůru byste svému psovi měli dopřát alespoň jednou za rok Depositphotos
Jarní detox je potřeba dopřát nejenom lidskému tělu, ale také psům. Co jim vše dopřát, aby se jejich tělo zbavilo nahromaděných škodlivin?

Detoxikace se stala hlavně u lidí trendem. Kromě těla má detoxikace účinný vliv i na lidskou mysl, což se v dnešní hektické době prostě hodí. Ale očistu je potřeba dopřát nejenom lidem, ale také psům. A kde jinde začít než ve stravě.

Síla bylin

Můžete si vybrat dva způsoby, jak vyplavit toxiny z organismu vašeho psa. Buď pomocí speciálních prášků či gelů, které si lze koupit v obchodě s potřebami pro domácí zvířata, nebo jít vlastní přírodní cestou. A to pomocí bylin, které najdete všude kolem sebe. 

Kopřiva, ostropestřec a pampeliška

K nejznámější jarní detoxikační bylině patří bezesporu kopřiva. Ta umí odstranit těžké kovy z organismu a prospívá játrům i ledvinám. Blahodárné účinky má rovněž ostropestřec mariánský. Obsahuje tzv. silymarin, který chrání játra, čistí střeva a má protinádorové účinky. Výtažky z této byliny lze běžně sehnat ve formě pamlsků, oleje nebo semínek. A v neposlední řadě prospěje vašemu pejskovi i taková pampeliška. Ta dokáže stimulovat funkci jater a podílí se na odbourávání cholesterolu a toxinů. Všechny zmíněné bylinky můžete nasekat najemno a přidat je psovi do krmiva. 

Řepa či petržel

Malé detoxikační zázraky se však ukrývají i u vás doma. Například kurkuma, řepa a petržel mají vysokou antioxidační a protizánětlivou schopnost, což je důležité pro ochranu jater. Česnek zase detoxikuje jaterní tkáň a klidně můžete použít i ten medvědí, který lze volně nalézt v přírodě. Ale pozor, důležité je, abyste si jej nezaměnili s jedovatou konvalinkou. Jak tyto dvě rostliny od sebe rozeznat, jsme psali zde.

Společná kůra

V lékárnách nebo obchodech se zdravou výživou lze také koupit chlorellu, což je druh mořské řasy, která zbaví tělo toxických látek, především těžkých kovů. Obsahuje vysoce kvalitní nenasycené a nasycené mastné kyseliny a esenciální aminokyseliny. A stejně tak si můžete koupit lichořeřisniči, která má prospěšné účinky na močovou a dýchací soustavu. Navíc očistnou kůru si můžete společně s vaším psem dopřát i vy sami. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47