Terénní úpravy, které zvýší cenu vašeho domu

 Zahrada 
10. června 2019 13:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Díky upravené zahradě váš domov získá na ceně Depositphotos
Může to být klišé, ale co se týče nemovitostí, všechno záleží na prvním dojmu. Může se stát, že někdo potřebuje několik dní na rozmyšlenou, ale spousta potenciálních kupců se zamiluje do domu v momentě, kdy zaparkuje na příjezdové cestě.

Pozitivní první dojem může stačit k tomu, aby potenciální kupec začal vážně zvažovat koupi. Na druhou stranu neupravená a zanedbaná zahrádka každého odradí. I v případě, že se nechystáte váš dům v blízké době prodat, můžete se zaměřit na zvelebení vaší zahrádky. Celý proces bude dostupnější a méně časově náročný než úpravy v interiéru.

Zahrada by měla architektonicky ladit se stylem domu

Pokud máte tradiční domeček, vaše zahrádka by měla být v jednoduchém a klasickém stylu. To znamená několik menších keřů a záhonky s barevnými květinami. Naopak byste se měli vyvarovat výstřednostem jako jsou rybníčky nebo fontány, které by byly v tomto případě příliš okázalé.

Zaměřte se na sofistikovanost

Domy se sofistikovanými úpravami jako jsou zaoblené záhonky a velké ostrůvky výsadby se prodávají za vyšší cenu. Pomáhají také celoročně zelené velké stromky. KVětinové záhony patří mezi poměrně finančně nenáročné úpravy, které na zahradu přidají strukturu a barvy. I když máte upravovaný trávník, bez záhonků by mohl vypadat příliš obyčejně.

Zahrada by měla vypadat dobře po celý rok

Řekněme, že dáte dům na trh v dubnu, kdy vám před domem začínají kvést pivoňky. Může se ale stát, že ho rychle neprodáte, mezitím přijde léto a zahrádka už tak dobře nevypadá. Řešením je strategičtější plánování výsadby. To znamená vybrat výrazný element pro každé roční období.

Zasaďte stromy

Stromy představují samá pozitiva. Přidají vám na zahradu stín, zbavují vzduch oxidu uhličitého nebo vám mohou rodit ovoce. Také jsou relativně levné, i když potřebují čas a trpělivost, aby vyrostly. K tomu všemu mohou i zvýšit cenu vašeho domu. Abyste vybrali ty správný, přemýšlejte na účelem, který chcete, aby plnily. Pokud chcete víc stínu v létě, zvolte něco opadavého. Listí v zimě zmizí a do zahrady se dostane slunce. Navíc tímto způsobem lze i ušetřit náklady na chlazení a topení. Jestli máte zájem o moderní trendy pro vaši zahradu, inspirujte se zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve