Nejhorší chyby, kterých se dopouštíme při malování

 Dům 
22. července 2019 11:25 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Osvěžte vzhled svých zdí a běžte na to chytře Depositphotos
Nezáleží na tom, jestli si zvolíte klasickou, neutrální barvu nebo se rozhodnete pro odvážný, výrazný odstín. Výběr barvy je jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, které pro vzhled svého domova uděláte.

Existuje několik typických chyb, kterých se lidé často dopouštějí. Čtěte následující seznam a ujistěte se, že se to netýká i vás.

Zaměřte se na světlejší odstín

Vzorníky barev vám lžou. Je to sice nejlepší způsob, jak si vybrat barvu předtím, než vytáhnete štětec, ale skutečný odstín získáte až po dokončení všech vrstev nátěru. Z toho důvodu je při výběru barvy vhodné vybírat světlejší odstín, protože finální podoba bude vždy o něco tmavší. Když najdete barvu, která se vám líbí, zvolte vždy o něco světlejší odstín. 

Zdi nejsou to jediné, na co je třeba myslet

Když vybíráte barvu do místnosti, je možné, že zapomenete na rámy dveří a oken, podlahové lišty a podobně. Ve skutečnosti je volba barvy těchto detailů stejně důležitá jako barva stěny. Pokud chcete v pokoji provést kompletní transformaci, myslete na všechno.

Nepřesnost při nákupu

Je nepříjemné, když před koncem zjistíte, že vám na kus poslední stěny barva nezbyla. Ještě horší je ale zjistit, že jste utratili spoustu peněz za plechovky s barvou, které jste ani neotevřeli. Zkuste proto hned na začátku vypočítat, kolik barvy bude potřeba.

Dočasné úpravy

Někteří podnájemnící mají možnost vymalovat si byt, pokud jej před stěhováním uvedou do původního stavu. Problém je, že po několika letech můžete zapomenout, jakou barvu jste vlastně dřív doma měli. Před tím, než vezmete štětec do ruky, tudíž zaznamenejte originální odstín. 

Nezapomínejte na strop

Strop je stejně důležitý jako zdi. Pokud chcete mít vymalováno perfektně, věnujte stropu extra péči. Světlo se na něm odráží ještě více než na stěnách a nerovnoměrný nátěr by byl obzvláště viditelný. Práci si můžete usnadnit, když budete znát několik užitečných triků.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47