Využijte staré drátěnky a pověste do nich nenáročnou tilandsii. Živiny sbírá ze vzdušné vlhkosti

 Dílna 
08. ledna 2020 10:28 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výroba tohoto závěsného květináče vám nezabere více než pět minut Pinterest
Originální, jednoduchý a přitom velmi praktický. Takový může být během pár minut nový závěsný květináč, který jednoduše vyrobíte z obyčejné drátěnky.

Kdo miluje tilandsie, ten ví, že tyto druhy květin nepotřebují k životu prakticky žádnou hlínu. Jediné, co jim stačí, je rosení. Proto jim rozhodně bude vyhovovat i květináč, který jim jednoduše můžete vyrobit z obyčejné kuchyňské drátěnky.

Nebojte se tilandsií

Tilandsie někdy nazýváme jako vzdušné rostliny, neboť jejich kořeny ve většině případů slouží jenom pro uchycení se na stromech nebo skalách. Jde o poměrně nenáročnou rostlinku, která veškeré živiny sbírá ze vzdušné vlhkosti. Ideální je světlo rozptýlené, a sice u jižního, východního nebo západního okna.

Dekorace z kuchyňské pomůcky

Drátěnku má ve své kuchyni prakticky každá hospodyňka. A pokud k nim nepatříte, lze si ji v obchodě koupit za pár korun. 

Potřebujete

  • drátěnku
  • tenký drátek
  • nůžky
  • kulatou vázičku 

Postup

Drátěnku nejprve celou rozmotejte a otevřený konec navlékněte na vázičku. Díky tomu se vám drátěnka dobře natvaruje do kulatého tvaru. Drátěnku potom opatrně sundejte a na její okraje připevněte tenký drátek. Z něj vytvoříte oko pro zavěšení. Pak už jenom zbývá vložit tilandsii a pověsit.

Může být i v teráriu

Rostlinu nemusíte mít nutně zavěšenou jenom ve vzduchu. Tilandsie bývají také často součástí proskleného terária s umělým osvětlením. Ve všech případech doporučují odborníci měnit jejich umístění a rostlinky prostřídat, třeba jednou za měsíc. Jaké další rostliny si můžete pořídit do rostlinného terária, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve