Fantastické česnekové houstičky hotové do 30 minut! Snadné a tak chutné!
Pokud víte, jak domácí pečivo správně připravit, pochutná si celá rodina. Tyto chutné domácí houstičky jsou jemné a jednoduché na přípravu. Navíc česnek je veli zdravý! Ve staré čínské medicíně se pečuje o zdraví obyčejnými produkty přírody a česnek je v péči o zdraví skvělým pomocníkem.
Nevyhazujte ani slupky od česneku. O česnekových slupkách a jejich léčivých vlastnostech si přečtěte v našem článku zde.
Ingredience na fantastické česnekové housky
- 1 šálek vody
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 10 g sušeného droždí
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 3 šálky mouky (hladká)
Postup:
Smíchejte olej, cukr, sůl, droždí a mouku v středně velké misce. Zpracujte hladké těsto, do kterého podle potřeby přidávejte vodu nebo mouku. Těsto by mělo být pružné a nemělo by se lepit na stěnu misky. Celé těsto mícháme vařečkou a následně ještě rukama.
Z těsta si vytvořte menší bochánky. Hotové bochánky potřete olejem z každé strany a položte na vymazaný pekáč. Přikryjte utěrkou a nechte 5 minut odležet.
Ještě před pečením je můžete na vrchu rozříznout ostrým nožem. Třeba do tvaru kříže. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.
Než se houtičky upečou připravíme si česnekovou nátěrku. Česnek prolisujeme do misky, zalijeme ho troškou vroucí vodou a touto česnekovou směsí potřeme ještě horké bochníčky. Nakonec je můžete posypat oblíbenými bylinkami.