Tipy, jak nakrájet cibuli bez pláče

Jak nakrájet cibuli, aniž by nám začaly slzet oči?
📷
Další 2 fotografie v galerii
 Dům 
02. dubna 2017 14:18 / http://domesticfits.com/
  0   0
Většině z nás asi začnou při krájení cibule téct z očí slzy. Někteří jsou k tomu náchylní více a někteří méně. Všichni se ale shodneme na tom, že nás to při vaření obtěžuje. Poradíme vám, jak tomu zabránit.

První možností je cibuli zmrazit. Před krájením ji dejte na deset až patnáct minut do mrazničky. Zmrazení zredukuje množství dráždivých enzymů, které se při krájení uvolňují do vzduchu, a přitom nemá vůbec žádný vliv na chuť cibule.

Také můžete při krájení vedle sebe zapálit svíčku. Oheň spálí většinu zákeřných cibulových šťáv, které způsobují slzení.

Napomoci může také velmi ostrý nůž. Díky němu bude řez čistší, buňky cibule se tolik nezdeformují, takže více šťávy zůstane uvnitř cibule a méně jich vyteče ven a naše oči nebudou tolik podrážděné.

Pomáhá i žvýkat při krájení cibule žvýkačku. Nutí vás to totiž dýchat nosem, což způsobí, že nasajete otravné chemikálie předtím, než se vám dostanou do očí.

Nebo můžete při krájení naproti sobě postavit větrák, aby všechny látky, které vás dráždí, odvál pryč.

Marie Popelková | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Chystáte se do Chorvatska? Nezapomeňte navštívit perlu Istrijského poloostrova

Věda & Vesmír

Vědci varují: Indii čekají koncem století velké existenční problémy

Bydlení

Pozor na nejčastější chyby při grilování. Chuť jídla ovlivní i malé drobnosti

خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn
Zavřít reklamu