Upečte si dort bez mouky a cukru
Suroviny:
- 250 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 80 %)
- 5 vajec
- Špetka soli
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 250 stupňů. Připravte si nádobu na pečení o průměru zhruba 16 cm. Asi 2/3 čokolády dejte do misky a ve vodní lázni rozpusťte. Oddělte žloutky od bílků a žloutky utřete s rozpuštěnou čokoládou. Bílky vyšlehejte do husté pěny. Použijte přitom špetku soli, aby pěkně držely. Vmíchejte tuhý sníh do čokoládové pěny. Dejte do formy a pak do trouby na 8 minut. Vytáhněte a nechte odpočívat asi půl hodiny. Následně asi na 12 hodin uložte upečený dotrt do lednice.
Až bude vychlazený, rozpusťte ve vodní lázni zbylou čokoládu a polijte jí vychlazený dort. Čokoládu nechte ztuhnout a můžete servírovat. Opět neuděláte chybu, pokud ozdobíte domácí neslazenou šlehačkou a snítkou mátových lístků.
Dobrou zdravou chuť!