Hledáte malého parťáka? Pořiďte si francouzského buldočka

 Mazlíčci 
30. srpna 2018 12:53 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Buldoček má rád lenošení Pixabay
Máte menší byt, ale chcete si do něj pořídit čtyřnohého parťáka? Vhodnou volbou je francouzský buldoček. Je malý a skladný a můžete s ním lenošit!

Francouzský buldoček je ideální pro majitele, kteří chtějí mít veselého společníka. Je vhodný pro méně aktivní lidi. Je to chytrý pes, ale občas může být i tvrdohlavý. Může ho mít i méně zkušený chovatel, který ale nesmí zanedbat výcvik a výchovu, aby nebyl pes rozmazlený.

Hraní i lenošení

Buldoček je chytrý. Je to společenské plemeno se zajímavým vzhledem, které je svému pánovi věrné. Má rád hraní i lenošení. Je milým kamarádem, který se hodí do rodiny i k dětem a dalším zvířatům.

Toto plemeno je věrné a oddané a schopné udělat téměř cokoliv, aby mohlo trávit čas se svým pánem. Zbytečně neštěká, ale dokáže upozornit i na nebezpečí a má hlídací sklony. Má rád hraní s míčky a vynucuje si pozornost svých pánů.

Vymstít se vám ale může nedostatečná výchova, která se může projevit svéhlavostí a také žárlivostí. Buldočci se o svého pána neradi dělí. Proto musíte věnovat pozornost výchově a hlavně socializaci už v době, kdy je pes štěnětem. Pokud tak neučiníte, může mít buldoček strach z jiných lidí i zvířat.

Buldoček nemá velké nároky na pohyb, proto je vhodný pro lidi, kteří nejsou příliš aktivní. Stačí mu kratší procházky. Při správné socializaci se dobře snáší s dalšími domácími zvířaty i psy. Když není rozrušený neštěká, takže nemusíte mít strach, že by si na něj stěžovali kvůli hlasitému projevu sousedi.

Kamarád dětí

Při správné výchově může být dobrým kamarádem i pro děti. Je to totiž chytrý pes, který se dá lehce vycvičit. Má i dobrou paměť, takže nebude zapomínat na povely, které ho naučíte. Buldoček patří mezi malé a skladné psy, takže se s ním i lehce cestuje.

Nepořizujte si ho, pokud máte rádi sport. Od něj totiž žádné větší sportovní výkony nemůžete očekávat. Počítat musíte také s tím, že slzí, sípe a také chrápe. Pokud nechcete čelit těmto problémům, je lepší zvolit jiné plemeno.

Pořizovat si buldočka není vhodné ani tehdy, pokud nemáte dostatek času a budete ho věčně nechávat doma samotného. Samotu totiž nemá rád, takže se klidně může stát, že doma něco poničí. O nejoblíbenějších psech jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod