Salátová okurka a její využití k praktickým účelům v domácnosti

 Ostatní 
02. května 2021 12:07 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Okurky můžete využít k úklidu  Depositphotos
Okurka je nízkokalorická zelenina, která prospívá lidskému organismu. Obsahuje velké množství vitaminů a minerálů, což vás nejspíš nepřekvapí. Udivit by vás však mohlo, že ji můžete využít i jinak než k jídlu. Jakými praktickými způsoby lze salátovou okurku zužitkovat?

Salátová okurka má široké využití v kuchyni, kosmetice i domácnosti. Dokáže nahradit některé čisticí prostředky. Poradí si také s vrzajícími panty, odmlží zrcadlo a také si poradí se zahradními škůdci, kteří rádi ničí úrodu. Inspirujte se nejrůznějšími vychytávkami.

Zbavte se slimáků

Slimáci patří každoročně mezi nepřátele zahrádkářů. Otravné plže samozřejmě můžete odstranit osvědčenou metodou s kyblíkem a solí, ale nejdříve se jich zkuste zbavit šetrněji. Na pomoc si můžete vzít salátovou okurku.

Na hliníkový podnos nakrájejte několik koleček zeleniny a umístěte na záhon. Pokud najdete tácků více, určitě je využijte. Šťáva z okurky v reakci s hliníkem vydává nesnesitelný zápach, který slimáky odpudí. Lidský čich jej naštěstí zachytit nedokáže. Škůdci se vaší úrodě příště raději vyhnou.

Navraťte lesk nerezovým předmětům

Došel vám přípravek na mytí vodovodních baterií, umyvadel a dalších nerezových předmětů? Vystačíte si pouze se slupkou salátové okurky. K čištění nebudete potřebovat nic jiného. Jednoduše s ní vydrhněte zanesené předměty. Slupka dokáže bojovat s menším množství vodního kamene a navrátit nerezové oceli ztracený lesk.

Promažte vrzající panty

Vrzání pantů u dveří je nejspíš jeden z nejhorších zvuků, co můžete v domácnosti slyšet. Pokud vám v domácnosti zrovna chybí olej, kterým byste panty mohli promazat, vezměte si na pomoc salátovou okurku. Odkrojte z ní kus a potřete veškeré vrzající panty. Na nějakou chvíli od nepříjemného zvuku budete mít klid.

Zabraňte mlžení zrcadel

Štvou vás zamlžená zrcadla? Dáte si horkou vanu či sprchu a jakmile vylezete ven, vidíte v zrcadle jen mlhu, nikoliv sebe? Této malé nepříjemnosti můžete zabránit pomocí salátové okurky. Rozkrojte ji napůl a zrcadlo s ní před koupelí namažte. Poté stačí kousek z ní odkrojit a zbytek můžete sníst. Dále čtěte: Aviváž neslouží jen při praní, ale také skvěle odmašťuje a likviduje špínu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008