Nepodceňujte umístění pelíšku pro pejska! Může ho to stát zdraví!

 Mazlíčci 
01. září 2017 11:22 / Marie Popelková
  8
📷
3 fotografie v galerii
Někdy skončí váš mazlíček v posteli. Internet
Každé zvíře potřebuje svoje místečko pro klidný odpočinek i spánek! Tyto funkce výborně plní psí pelíšky. Po pořízení musíte vyřešit důležitou otázku. Kam s ním, aby neomezoval chod rodiny a vyhovoval majiteli pelíšku?

Při výběru vhodného místa se vyhýbejte místům v průvanu, protože by to mohlo ohrozit zdraví zvířecího miláčka. Nevhodná jsou proto umístění pelíšku pod oknem či v průchozí chodbě. Radost pejskovi neuděláte ani tehdy, pokud pelech umístíte k topení či na přetopené místo. Zkuste se také vyvarovat umístění někde v zapadlém koutě v domě nebo v bytě. Pes potřebuje mít neustálý přehled o dění kolem. Pamatujte na to, že pokud jednou vhodné místo vyberete, už ho neměňte. 

Ideální řešení jsou dva pelíšky. To volte pouze v případě, že máte prostorný dům či byt. Jeden by mohl najít uplatnění na klidném místě, kde bude mít pes klid při odpočinku a druhý na frekventovaném místě, kde bude moct sledovat dění ve svém okolí.

Naprosto přesně se nedá říct, kde je vhodné místo právě pro vašeho mazlíčka. Záleží vždy na jeho povaze, a proto nezbývá nic jiného, než vypozorovat, která místa váš pes s oblibou vyhledává. Některé zvíře potřebuje ke svému odpočinku klid a samotu a uvítá pelíšek v nefrekventovaném koutu předsíně. Zvíře toužící po pocitu ochrany ocení pelíšek pod stolem či policí skříně, kde se cítí podobně jako v boudě. Také jsou psi, kteří potřebují vaši přítomnost a nejlepším místem je pro ně místo v ložnici.

Pelech pořídíte téměř v každém zverimexu. Na výběr máte molitanové či látkové pelíšky s různě vyztuženými okraji, proutěné koše nebo i plastové vaničky.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve