Nenechte si od vos ničit ovoce! Zbavte se jich pomocí pastí!

 Zahrada 
30. srpna 2017 12:09 / Marie Popelková
  8
📷
3 fotografie v galerii
Vosy láká zralé ovoce.  Internet
Trápí vás na zahradě nálety vos, které ničí vaši pečlivě vypěstovanou úroku ovoce? Vyrobte pasti, které nenechavé vosy přilákají, lapí a už nepustí!

Nejrozšířenější typ lapače zvládnete vyrobit za pár minut. Budete k tomu potřebovat PET lahev, limonádu, provázek, nůž a lepicí pásku. Ideální je PET lahev, ve které byla sladká limonáda. Prvním krokem je odříznutí zhruba třetiny lahve s hrdlem.

Do zbylé části nalijte sladkou šťávu nebo do ní vložte kousky ovoce.  Nyní přichází na řadu odstřižený kousek lahve. Přiklopte ho tak, aby hrdlo směřovalo ke dnu. Pomocí lepicí pásky k sobě oba kusy připevněte. Stačí přidat provázek na pověšení na strom a past na vosy je hotová.

Na další typ lapače je potřeba zavařovací sklenice a šroubovák. Postup je velmi jednoduchý a hotovo budete mít do deseti minut. Dovnitř sklenice se šroubovacím uzávěrem nalijte nějakou sladkou limonádu nebo na dno dejte marmeládu, která hmyz spolehlivě přiláká. Nyní pomocí šroubováku udělejte do víčka díry. Musí být dostatečně velké, aby jimi vosy vlezly dovnitř. Když se polapí, ven už se nedostanou. Pokud chcete past pověsit, stačí přidat provázek.

Pokud se však nechcete pouštět do výroby, lze lapače i koupit. Pořídit je můžete okolo tří set korun. K některých nákupům dostanete i sladkou limonádu, kterou potom nalijete do lapače.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47