Potřebujete v kuchyni ušetřit místo? Může pomoci rohový dřez

 Dům 
11. března 2018 09:53 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
V malé kuchyni je rohový dřez ideální řešení Shutterstock
Ne každý má to štěstí, že má v kuchyni dostatek místa na luxusní prostornou kuchyňskou linku. Pokud i vy bojujete s každým centimetrem, musíte hledat co nejúspornější řešení. Hodně místa dokáže v kuchyňské lince ušetřit například rohový dřez.

Díky rohovému dřezu navíc můžete z problému udělat výhodu. Tento tvar totiž umí velmi příjemně překvapit. Rohové dřezy vypadají originálně a rafinovaně.

Kuchyně samozřejmě není nafukovací a musí se do ní vejít vše, co potřebujete, i když vaše prostorové možnosti nejsou nekonečné. Řešení problému s nedostatkem místa ale nemusí být až tak složité.

Zapomeňte na předsudky

O rohových dřezech kolují mnohé předsudky a fámy. Prý nejsou praktické, mají pod sebou nevyužité místo apod. Opak je ale pravdou. Moderní bytový design neponechá žádný prostor nevyužitý, nebojte se proto, že by plýtval třeba i jediným centimetrem.

V první řadě rohový dřez uspoří prostor na pracovní ploše. V rohu obvykle nic nekrájíte, neloupete ani neválíte těsto. Dřez se tu proto může zcela bez problémů zabydlet.

Roh kuchyně je zároveň místem, do kterého nelze umístit žádný spotřebič. Sporák, myčku ani lednici v rohu zkrátka nenajdete. Navíc nevyužitý roh často svádí k hromadění odložených hrnečků, krabic s cereáliemi nebo talířů, které jste sice umyli, ale nechtělo se vám je sušit.

Prostor pod rohovým dřezem

Ani prostor pod dřezem nemusí zůstat nevyužitý. Samozřejmě to není jen tak. Bez pomoci se jedná o příliš hlubokou skřínku, do které rukou obvykle nedosáhnete. Řešením ale může být výsuvná police. Skvěle na ni uložíte pánve či hrnce.

Sami se tak brzy přesvědčíte, že řeči o tom, jak je rohový dřez nepraktický, jsou zcela mimo realitu.

Originální design

Rohové dřezy ale upoutají i svým netradičním vzhledem. Nenajdete je rozhodně v každé kuchyni – to je třeba brát jako výhodu, jsou originální. V rohové kuchyni se mohou stát skutečnou dominantou.

Pokud máte takový klenot v rohové kuchyni, je dalším plusem, že každý příchozí svým periferním viděním obsáhne i celý interiér. Postarejte se proto o to, aby bylo o co stát. Využijte potenciál rohového dřezu do poslední kapky.

Zatímco klasické umístění dřezu na rovné lince může svádět k o něco nudnější tradici, atypické umístění rohového dřezu přímo vybízí k experimentování. Dejte se tedy do toho.

Nebojte se experimentů

Experimentovat se dá v oblasti kuchyňských dřezů různě. Nejsnáze ale s materiálem. Kromě obvyklé nerezové oceli se zkuste poohlédnout i v jiných vodách. Přemýšleli jste už o granitovém dřezu? Můžete si ho pořídit například v elegantní barvě latté, minimalisticky zařízené kuchyni zase bude slušet perlově šedá barva. O granitových dřezech jsme blíže psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve