Chcete psa k dětem? Zvolte toto bystré a elegantní plemeno

 Mazlíčci 
12. dubna 2019 09:11 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Hladkosrstý retrívr je vyrovnaný a přátelský Depositphotos
Pokud chcete netradičního psa, který se ale bude hodit k dětem, zvolte flat coated retrievera. Známý je také jako hladkosrstý retrívr. Má rád pohyb, ale není agresivní.

Flat coated retrívr je elegantním, aktivním a bystrým psem střední velikosti a s dobře osvaleným tělem. Má hustou jemnou a na dotek hladkou srst. Povolené je pouze hnědé a černé zbarvení. Psi měří v kohoutku kolem 60 centimetrů. Hmotnost bývá kolem 30 kilogramů.

Lovecké pudy

Mezi nejvíce oblíbené psy patří zlatý retrívr a labrador. Flat coated retriever se od ostatních retrívrů liší nejen černým a hnědým zbarvením, ale také například tím, že má vyvinuté lovecké pudy. Tím pádem se využívá i k lovu, jako záchranářský pes nebo canisterapeutický pes pro nemocné lidi.

Nemusíte mít ale vůbec obavy. Hladkosrstý retrívr je vyrovnaný, přátelský a není vůbec agresivní a neútočí. Má výborný vztah k dětem i ostatním zvířatům, takže se nemusíte bát toho, že by dítě pokousal, nebo naháněl doma kočku, králíka nebo zakousl křečka.

Dospívá později

Je to rozverný pejsek, který dospívá později než jiná plemena. Veselou povahu si ale udržuje po celý život. Je ideálním psem do rodiny, kterou oddaně miluje. Velmi těžce však nese odloučení, proto není dobré ho nechávat delší dobu samotného.

Hladkosrstý retrívr má rád dostatek pohybu. Miluje vodu, takže se s ním můžete jít bez problémů koupat. Je skvělý na aport, takže mu lze házet tenisový míček nebo klacek od rána do večera a on ho bude poslušně nosit. Klidně mu ho hoďte i do vody a on si pro něj rád doplave.

Péče o srst

Pes je učenlivý a inteligentní, takže se lehce cvičí. Příliš ho ale nerozmazlujte, protože všeho moc škodí. S rozmazleným pejskem byste pak mohli mít problémy, nemusel by poslouchat, jak je potřeba.

Srst flat coated retrievera potřebuje častou péči. Když ne každý den, tak po pár dnech byste ji měli pročesávat. Na mytí ale často nepoužívejte šampon, protože by srst mohla ztratit přirozenou mastnostu, kterou pes potřebuje. O psích zlozvycích jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve