Udělejte si pořádek ve skříni. Lépe se v ní zorientujete

 Dům 
30. května 2019 16:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Poskládaná skříň přinese více místa Depositphotos
Když otevřete skříň, připadáte si jako po výbuchu bomby? Máte smíchaná trička s kalhotami i svetry a nevíte, kde se v tom zmatku povalují ponožky? Udělejte si ve skříni pořádek, ať má vše hlavu a patu. Lépe se v ní budete orientovat a nebudete si říkat, že nemáte co na sebe.

Lepší než nepořádek je uspořádat si šatník přehledně a logicky. Budete mít potom dobrý přehled, kde co je. Uklizená skříň navíc nabízí víc místa, než když se uvnitř povalují hromady oblečení. Základem všeho je dobrá viditelnost. Pokud máte skříň někde v tmavém koutě a nevidíte dobře ani za letního dne, těžko se v ní vyznáte.

Čistá skříň

Nejprve si skříň vytřete a potom můžete začít s uspořádáním. Vše, co můžete složit, dejte do úhledných komínků. Týká se to především triček, svetrů, ale také tak můžete složit džíny nebo šály. Uspořádat vše můžete podle barev, lepší je však zvolit styl podle druhu oblečení.

Jakmile máte oddělené druhy oblečení na trička, kalhoty a podobně, srovnejte je podle rukávů a příležitostí. Budete tak mít věci do práce, na doma, do posilovny, na ven a podobně. Nejtěžší kousky dávejte do spodu, aby vytvořily stabilní základ komínku, který nebude padat.

Vše srovnejte

Pokud vše skládáte do komínků a nemáte prostor pro pověšení, můžete také zvolit systém skládání jako u oblékání. Na spodek dáte komínky s džínami a kalhotami, nad ně pak půjdou svetry, halenky a trička, případně nátělníky a šaty.

Pokud máte možnost, halenky, saka, sukně, kalhoty a kratší šaty i kabáty pověste na ramínka do úrovně očí. Kupte si ramínka stejného druhu a barvy. Díky nim budete mít přehledné uspořádání šatníku, žádný kousek nebude vyčnívat ani se schovávat. Na ramínka můžete dát i džíny, pokud je nechcete skládat.

Správná ramínka

V menší skříni jsou vhodná ramínka z plastu, která oceníte při větším množství oděvů. Pozor však na drátěná ramínka, která nejsou vhodná pro dlouhodobé věšení prádla. Oděv mohou poničit nebo zdeformovat jeho tvar. U halenek a košil zapněte knoflíky, aby z ramínek nepadaly.

Pro sukně a kalhoty volte speciální ramínka s úchyty v podobě kolíků. Tím zabráníte zmačkání. Těžké kabáty naopak potřebují vhodnou podporu. U nich se neobejdete bez širokých ramínek. Vybírejte si taková ramíka, která udrží i větší váhu.

Pod postel

Když víte, že některé oblečení část roku nepoužíváte, zbytečně zabírá ve skříni místo. Pokud máte například na zimu tlusté roláky, určitě s nimi nebudete chodit v létě na koupaliště. Na teplé měsíce je proto můžete schovat do krabic nebo speciálních vaků, které pak lehce zastrčíte třeba pod postel. Díky tomu si uděláte ve skříni místo.

Spodní prádlo do šuplíku

Spodní prádlo a ponožky pak dávejte do prádelníku se šuplíky. Existují také šuplíky s přihrádkami, takže můžete snadno u spodního prádla oddělit krajkové kalhotky od podprsenky, aby se náhodou o zapínání neroztrhly. Podobně lze ukládat i pásky. Když je nedáte do přihrádky, můžete je za sponu připnout na háčky.

Ukliďte i kabelky

Kabelky, tašky a psaníčka skladujte jako knihy. Vyrovnejte je vedle sebe. Nedávejte je ale do krabic ani na háčky, kde by se časem prověšila ucha. Velké kabelky se hodí na poličku, malá psaníčka dávejte na ně, pokud pro ně nemáte jiné místo. Pokud máte kabelky z kůže, chraňte je raději speciálním sáčkem. O správném výběru skříně jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47