Soukromí na balkoně: Zkuste imitace živého plotu i rákosí

 Zahrada 
02. června 2019 17:40 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Chraňte své soukromí i na balkoně Shutterstock
Balkon či terasa pro vás představuje oázu klidu a soukromí? Poslední dobou však na to můžete kvůli rušné ulici a sousedům zapomenout? Pořiďte si balkonové zástěny, které vám dostatek soukromí zaručí.

V první řadě se zaměřte na velikost zástěny, záleží na tom, jak moc máte v plánu chránit svoje soukromí. Pokud nechcete, aby sousedé nebo kolemjdoucí cokoliv viděli, poohlédněte se po výšce zástěny mezi 160 až 180 centimetry. Ideálně ve velikosti vaší postavy. Soukromí zůstane střeženo, když budete ležet, i když si stoupnete. 

V případě, že chcete mít přehled o tom, co se děje pod vaším balkonem či v okolí, volte například přírodní rákosové rohoží, které lze pomocí provázku snadno připevnit k zábradlí. Problém je ale v tom, že rákosové rohoží nedokáže efektivně odolat vlivům deště a větru a lehce se poláme.

Přírodní vzhled za každou cenu

Pokud se však nechcete vzdát přírodního vzhledu, problém vyřeší rohože z umělého bambusu. Vyrobeny jsou většinou z PVC, právě díky tomu jsou tak odolné a udrží tvarovou stálost. Zastínění vám poskytne i imitace živého plotu, plot umělý. Výhodu hledejte v tom, že se o něj nemusíte starat. A nemusíte se bát, že by vám z důvodu nezalévání uschl nebo by se naopak od slunce spálil. Oboustranný umělý plot na zábradlí přichytíte pomocí stahovacích pásků nebo drátu.

Pokud chcete mít soukromí například jenom na opalování, ideální bude pořídit skládací zástěnu na balkon. Po opalování lze zástěnu snadno složit a tím i ušetříte na balkoně místo. Zástěnu je možné přimontovat také ke zdi a může sloužit jako boční ochrana. Po západu slunce ji jednoduše srolujete nahoru. Vyrobená je z polyesteru. O nápadech, jak zútulnil balkon, jsme psali zde.

Myslete i na sladění

Barvu a motivy volte podle celkového designu vašeho balkonu nebo terasy. Najdou se i firmy, které vám dle vašeho přání potisknou zástěnu jakýmkoliv motivem, tudíž nemusíte být limitovaní pouze vzory, které se prodávají v obchodě. Ať už si pořídíte jakoukoliv barvu, motiv či velikost, nezapomeňte na pravidelnou údržbu. Vždy se informujte u prodejce, jak se o výrobek starat, ale ve většině případů postačí houbička a saponát. Díky tomu, že jsou zástěny na vzduchu, suché budou za několik minut. Ceny zástěn se pohybují spíše v řádech stovek korun než v řádech tisíců. Nejlevnější varianta jsou rozhodně již zmíněné rohože z umělého bambusu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008