Jaké potraviny byste nikdy neměli dávat do mrazáku?

 Ostatní 
30. srpna 2019 11:00 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Do mrazáku nemůžete dát vše  Depositphotos
Někdo si může myslet, že do mrazáku patří opravdu téměř všechno, ale není to tak. Některé potraviny se mohou zkazit nebo poškodit, a poté již nebudou vhodné jídlu. Máte přehled o tom, jaké potraviny zmrazit opravdu nesmíte?

Mrazák je důležitý spotřebič v domácnosti. Prodlouží trvanlivost některých potravin, aniž by se zkazily. Někteří lidé se však dopouští velkých chyb tím, že do něj vloží v podstatě, co je napadne. Raději se ujistěte o tom, jaké potraviny tam skutečně nepatří.

Vajíčka

Vajíčka patří jedině do lednice. Pokud v ní už nemáte místo, raději je schovejte do chladné spíže než do mrazáku. Tam by vám skořápky po chvíli praskly. Vajíčka by se nedala jíst, dovnitř by se dostaly bakterie a žloutek by byl gumový.

Ovoce a zelenina obsahující velké množství vody

Ovoce a zelenina s vysokým obsahem vody do mrazáku nepatří. Melouny, okurky, nektarinky, jablka nebo pomeranče jsou nejlepší čerstvé. Po uložení do mrazáku ztratí svoji chuť a může se i zdeformovat jejich tvar.

Rozmražené maso

Maso, které jste už jednou uchovávali v mrazáku, do něj zpátky nedávejte. Musíte ho použít, nebo vyhodit. Začaly by se v něm rychle množit bakterie, které by vám mohly způsobit různé nemoci. A to byste jistě nechtěli.

Zrnka kávy

Zrnka kávy na vzduchu stárnou a po chvíli už nebudou čerstvá. Skladováním kávy v lednici či mrazáku si moc nepomůžete. Velký chlad kávu vysuší a ztratí tím svoji původní chuť. Uchovejte ji ve vzduchotěsné nádobě ve spíži.  

Mléčné výrobky

Většina mléčných výrobků patří do lednice. Do mrazáku dejte pouze potraviny s vysokým obsahem tuku, který zkontrolujte na obalech potravin. Může jít o máslo či sýr.

Konzervy

Plechovky rozhodně nikdy nedávejte do mrazáku, mohly by vám tam vybouchnout. Obsahem konzervy byste mohli mít zašpiněný celý mrazák. Pokud jídlo v plechovce chcete i přesto zamrazit, předělejte ho do jiné nádoby.

Ohřáté jídlo

Ohřívané jídlo nepatří do lednice ani do mrazáku. Když jste nedojedli oběd, nechte ho vychladnout. Kdybyste to neudělali, v jídle by se vám začaly množit bakterie, ze kterých byste mohli mít minimálně střevní potíže.

Pokud někam spěcháte a nemůžete čekat, až vám zbytek jídla vychladne, raději ho vyhoďte, než abyste ho dali do mrazáku. Dále čtěte: Víte, jak efektivně vyčistit ledničku?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008