Přidejte do kuchyně barvy bez toho, aniž byste vzali do ruky štětec

 Dům 
02. září 2019 15:00 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pokud milujete barvy, mělo by zařízení vašeho bytu odpovídat vašemu životnímu stylu Archiv
Pokud máte rádi barvy, přestěhování do podnájmu, který je plný neutrálních barev a nevýrazně zařízené kuchyně může být velkým zklamáním. Naštěstí ale existuje spousta způsobů, jak do ní přidat barvy i bez větších radikálních změn. Čtěte následující inspirativní tipy.

Obzvláště pokud bydlíte v pronájmu, nemusí pro vás být úplně snadné podniknout větší změny v domácnosti, jako je například malování. Vnést si do domova barvy lze ale i jinak.

Pořiďte si barevné spotřebiče a nádobí

Oživte nevýrazně zařízenou kuchyň pořízením například toustovače, hrnců a pánví ve veselých barvách. Přidejte další radostné tóny v podobě barevných talířů a skleniček. Tohle je skvělé řešení, pokud bydlíte v pronájmu, protože nebudete nic připevňovat ke zdi a všechno si budete moci odnést s sebou do vašeho budoucího domova.

Aplikujte tapetu nad kuchyňskou linku

Prostor nad kuchyňským dřezem je ideální místo, kam vnést trochu barvy a vzorů tak, aby prokoukla celá kuchyň. Umístěte právě tam dočasnou tapetu, kterou budete moci kdykoliv vyměnit, nebo sundat, až vás omrzí.

Polepte tapetou celou stěnu

Pokrytím celé jedné stěny tapetou s odvážným vzorem rozhodně změníte vzhled nudné kuchyně. Vyberte takový potisk, který vám bude přinášet radost a nutit vás, abyste trávili v kuchyni víc času. 

Přidejte zelenou s pomocí rostlin

Rostliny a květiny patří k nejjednodušším způsobům, jak přidat do kuchyně trochu barvy. Sáhněte po nich, jestli vám doma chybí dotek zeleně a života. Kdykoliv můžete jakkoliv měnit jejich rozmístění nebo je z kuchyně úplně odnést, až vás omrzí.

Vyrobte si kuchyňskou galerii

Není třeba kupovat nic nákladného. Jednoduše si zvolte kousek zdi a připevněte na něj výstřižky z oblíbeného magazínu, recepty, pohledy od přátel, fotky a podobě a rozvěste je do určitých obrazců. S vlastnoručně vyrobenou galerií nemůže žádná kuchyň vypadat nudně. Když už je vaše kuchyň barevná, postarejte se o to, aby v ní bylo také čisto.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve