Domácí limonáda na osvěžení

 Ostatní 
03. května 2016 21:56 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tyto limonády jsou sestaveny tak, aby byly bohaté na antioxidanty, zvyšovaly imunitu a funkci metabolismu a pomáhaly i při hubnutí. Internet
V jednoduchosti je krása, proto jsou všechny recepty postaveny na několika základních surovinách.

Mátovo citronová limonáda

  • lístky máty
  • tři citrony
  • vodu
  • třtinový cukr na dochucení 

Nejprve udělejte ledové mátové kostky. Prostě: pár lístečků máty dejte dokaždé přihrádky tvořítka na led. Opatrně je zalijte vodou a dejte do mrazáku na několik hodin zamrazit (nejlépe přes noc). Do džbánu vymačkejte dva citrony. Zalijte vodou a kdo bude chtít, přisype trochu třtinového cukru na oslazení. Třtinový cukr má tmavě hnědou barvu a je zdravější, než obyčejný bílý cukr. Ale i tak s cukrem opatrně. Méně je více!

Pak už stačí jen přidat mátové kostky. Poslední citron vám dospělý pomůže oloupat a nakrájet na kolečka. Pak už je stačí jen přihodit do džbánu a limonáda je hotová!

Okurková domácí limonáda

  • 1 litr sodovky
  • 1 salátová okurka
  • citron
  • třtinový cukr
  • máta 

Okurku oloupejte, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Do jedné čtvrtiny naplňte sklenici okurkovým pyré, přijdete citronovou šťávu, třtinový cukr a 3 lístky máty, které před tím promněte v ruce, aby pustily aroma. Zalijte ledově vychlazenou sodovkou nebo ještě přidejte led.

Zázvorová limonáda

  • 750 ml sodovky
  • 160 g zázvoru
  • citron nebo limeta
  • třtinový cukr 

Čerstvý zázvor nastrouhejte a zalijte 250 ml horké vody. Nechte alespoň 15 minut vyluhovat. Poté nápoj sceďte a nechte vychladnout. Přilijte ledově vychlazenou sodovku a podle chuti ochuťte citronovou šťávou a třtinovým cukrem. Na závěr vhoďte pár kostek ledu a nalijte do sklenic.

Melounová limonáda

  • meloun (vodní - ten červený)
  • citróny (tolik, abyste z nich vymačkali jednu sklenici šťávy)
  • cukr (nejlépe třtinový, můžete ho zkusit i úplně vynechat, pokud je meloun dost sladký nebo ho nahradit lístky stévie)
  • vodu 

Vymačkejte šťávu z citronů - potřebujete jí asi tak jednu sklenici (přesné množství vyzkoušíte sami. Záleží, jak velký máte džbán a taky na vaší chuti). Přiipravíte šťávu z melounu tak, že kousky melounu bez pecek dáte do mixéru a rozmixujete.

Do džbánu přelijete šťávu z citronů a přidáte asi půl skleničky cukru, který v citronové šťávě rozpustíte mícháním. Přilijete šťávu z melounu, dolijete vodou a kdo chce, může přidat pát kostiček ledu. Na ozdobu můžete do džbánu přihodit i kousky melounu a plátky citronu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Agáta Hanychová se k Soukupovi nestěhuje. Pro své děti naopak předělává pokojíčky ve vlastním domě

Styl

Začal čínský nový rok ve znamení králíka. Pro většinu znamení zvěrokruhu by to měl být skvělý rok....

Tech

Rusko vybavilo svoje ponorky Belgorod novými a nedostižnými jadernými torpédy Poseidon