Bez vrtání a přitom pevně. Tekuté hřebíky mají spoustu využití

 Ostatní 
09. března 2021 13:52 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dekorační obklady budou držet jako přibité Depositphotos
Jsou situace a místa v domácnosti, kdy si nemůžete dovolit vrtat. Pokud v takovém případě potřebujete připevnit poličku, zrcadlo, práh, nebo například opravit upadlou kachličku, můžete vyzkoušet extrasilná lepidla, kterým se přezdívá tekuté hřebíky.

Je jasné, že vám tekuté hřebíky neudrží poličku, na níž bude mikrovlnka, ale pokud víte, že potřebujete vystavit pár dekoračních předmětů, nemusíte se bát, že by je neudržela.

Zvládne to i začátečník

Pokud nejste právě prototypem domácího kutila, který má vrtačku v malíčku, bude pro vás montážní lepidlo vhodnou volbou. Velmi snadno se nanáší a opravdu rychle účinkuje, takže se nemusíte bát, že vám připevněná polička za chvíli sjede o pár centimetrů níž.

Odolají i mrazu

Toto univerzální lepidlo dokáže směle nahradit hřeby, šrouby i hmoždinky, a to nejen v domácím prostředí, ale třeba i venku na zahradě, jelikož je odolné vůči mrazu. Tekuté hřebíky vám upevní různé lišty, prahy, obrázky, stejně jako dekorační nebo izolační materiály. Není však dobré pouštět se do lepení bez přečtení návodu. Každé lepidlo má svůj specifický postup, který je třeba pro zdárný výsledek dodržet. Čtěte také: Lepení dřeva má svá pravidla. Víte, jak na to?

Slepit kámen není problém

Mimo tekutých hřebíků však existuje celá řada dalších lepidel, která vám mohou v domácnosti pomoci. V posledních letech se velké oblibě těší například takzvaná epoxidová lepidla, která dokáží přilepit dokonce kámen. Doma by se vám mohlo hodit při slepování oblíbených keramických hrníčků, nebo třeba při vyplňování prasklin v kachlovém obložení. Ale slepit s ním můžete v podstatě vše.

Pružné spoje

Pokud potřebujete slepit nějaký spoj, který bude namáhaný, vyberte si lepidlo s obsahem chloroprenu. Skvěle ho využijete na pevné i pružné spoje z různých materiálů, takže s ním spolehlivě přilepíte dřevo, textil i plasty. Podmínkou však je, aby alespoň jeden z materiálů byl savý. Ne každému však tento prostředek svědčí, protože taková lepidla jsou poměrně silně cítit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod