Vánoce se opět blíží. Máme pro vás zajímavé tipy na dárky pro outdoorové nadšence

 Ostatní 
18. října 2018 10:56 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pro pobyt v přírodě se hodí kvalitní vybavení Pixabay
Ať se nám to líbí nebo ne, Vánoce se opět blíží, a tak je určitě dobré začít uvažovat nad tím, co svým blízkým letos připravíte za překvapení. Jestli máte doma partnera, který miluje výpravy do přírody, možná by ocenil některé z následujících vychytávek.

Na trhu je samozřejmě nepřeberné množství různých věcí, které může člověk v přírodě potřebovat. Některé si určitě musí koupit dotyčný sám a sobě na míru. Tak je tomu s trekovou obuví, s batohy, některým oblečením. Ale je mnoho prvků výbavy, které můžete pořídit bez obav, že prohloupíte a svého partnera tak příjemně překvapit.

Zásobník na vodu

Existuje celá řada zásobníků na vodu, které mají různý tvar a využití. S ohledem na aktivity toho druhého můžete některý vybrat. Jestliže používá partner běžnou PET lahev, mohla by ho zaujmout jednoduchá vychytávka na pití prostřednictvím hadičky. Uzávěr s hadičkou se našroubuje na běžnou lahev a máte zařízení s velkou přidanou hodnotou.

Outdoorová kamera

Pokud chcete obdarovat někoho, kdo rád fotí a natáčí a nemá ještě outdoorovou kameru, pak bude určitě spokojený s tímto dárkem, který se dá pořídit v různých cenových kategoriích. Při nákupu byste se měli zajímat o to, jestli kamera natáčí nativně alespoň ve Full HD. Lepší kamery natáčejí už i ve 4K, ale pro většinu uživatelů to není nutné. Velmi dobrá je přítomnost stabilizace obrazu. Důležité pak bývá příslušenství. Jestliže bude ke kameře vodotěsný obal a třeba i upevnění na helmu a hrudník, bude příjemce daru určitě nadšený.

Vařič

K putování přírodou patří i možnost vaření. Na výběr máte obrovské množství různých vařičů. Při nákupu se orientujte podle toho, zda je třeba maximálně šetřit hmotnost a prostor. V tom případě lze určitě doporučit vařiče na suchý líh. Některé jsou docela malé a váží třeba jen necelých 20 gramů. Pokud požadujete vyšší komfort a je přijatelné nosit zásobu tekutého lihu, pak existuje mnoho povedených vařičů na ethanol. A konečně nejkomfortnější, ale také nejvíc vážící, jsou vařiče na malou propan-butanovou kartuši. Popřemýšlejte, co váš blízký nejčastěji v přírodě potřebuje. Ale buďte si jisti, že pokud vařič nemá, bude nadšený z každého daru.

Sada nádobí

K vaření je třeba také šikovné nádobí. Opět máte obrovský výběr. Zajímejte se o množství prvků, váhu celého setu, rozměry a variabilitu. Podle našich zkušeností se hodí alespoň dvoudílná sada, aby byla možnost oddělené přípravy pokrmu a nápoje. Jestliže nezáleží tolik na váze, určitě se hodí sada čtyřdílná. Dají se ostatně pořídit s váhou nižší, než je 800 g. Je ale pravda, že mnoho lidí se vybavuje pro různé pobyty různě, takže neuděláte chybu, když bude mít váš blízký na výběr z více možností pro různé příležitosti.

Kvalitní nůž

Pro pobyt v přírodě je kvalitní nůž nezbytným vybavením. Pokud stávající dosluhuje, může být darování nože velmi vítáno. Obvykle je zbytečné, aby nůž měl mnoho různých možností. Ale je pravda, že mít možnost určité kombinace schopností v relativně malém rozměru se velmi hodí. Vedle nože tak může být důležitý otvírač konzerv a lahví, pinzeta, párátko a případně šroubovák. S takovým nožem se dá zvládnout ledacos. 

Drobnosti, které potěší každého

Máte mnoho přátel, které byste rádi nějak obdarovali, ale nevíte jak na to? Nechte se inspirovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47