Super tipy na využití zavařovacích sklenic v domácnosti

 Ostatní 
17. října 2018 11:23 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sklenice nemusí sloužit jen jako dózy na koření Pixabay
Zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem jsou poměrně široce využitelné v domácnosti i dílně. Obrovskou výhodou je, že se nic nedostane ani ze zašroubované sklenice, ale ani dovnitř.

Zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem skvěle těsní. Jestliže víčko nepoškodíte, zcela jistě je můžete využít ke skladování mnoha věcí. Ale není to zdaleka všechno. 

Skladování potravin i předmětů

Zavařovačky jsou skvělé pro uložení mouky, těstovin, luštěnin, cukru a dalších produktů v naší spíži. Pokud jste někdy zápasili s potravinovými moly, pokud máte v bytě jakékoli škůdce, kteří by mohli chtít zaútočit na vaše potraviny, přeskládejte je všechny do zavařovacích sklenic.

Jestliže vás spíš zajímá pořádek v dílně, můžete si do sklenic umístit různé šroubky, matičky a podložky. Máte-li v dílně vlhko, bude váš materiál lépe vzdorovat rzi. Výsledky můžete umocnit tak, že do sklenice vložíte sáček s kuličkami absorbujícími vlhkost, který najdete u některého ze zakoupených výrobků.

Šlehač

Zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem vám může posloužit jako improvizovaný výrobník šlehačky. Právě se vám porouchal mixér? Nevadí. Nalijte tučnou smetanu do zavařovačky, dobře uzavřete a třeste, dokud nebudete spokojeni s hustotou vzniklé šlehačky. Jen dejte dobrý pozor, abyste nevyrobili máslo. Pokud se tak stane, slijete podmáslí a vzniklé máslo můžete také využít.

Lampa

Zavařovačka se dá využít jako místo pro svíčku. Abyste ale vylepšili vzhled, doporučujeme dát na dno sklenice vrstvu kamínků, či jiných dekorativních a nehořlavých předmětů. Vzniklou lampu pak můžete postavit nejen na stůl, ale můžete ji též zavěsit pomocí různých držáků z provazu, drátu či ze dřeva kamkoli do prostoru.

Váza

Možná vám to bude připadat divné, ale zavařovačky skvěle poslouží i jako vázy pro výzdobu sálů pro méně formální setkání. Někteří je použili dokonce i při neformálních svatebních hostinách. Zatímco jedna zavařovačka by vypadala hloupě, když jich máte na stole dvacet a květiny jsou nižší a zakrývají okraj sklenice, může být výsledek pohledově velmi příjemný. Každou sklenici pak můžete vylepšit mašličkou, polepit nějakým zajímavým motivem nebo pokreslit barvami na sklo.

Lustr

Dá se najít i ukázka lustru, kde zavařovací sklenice tvoří jednotlivá svítidla zavěšená na dřevěném rámu. Jde už o poněkud extrémní příklad možností využití těchto sklenic a rozhodně vám nedoporučujeme se pouštět do jeho konstrukce. Pro úplnost jsme ale museli i tuto možnost zmínit.

Lidé využívají zavařovací sklenice i k mnoha dalším účelům. Jsou skvělé na převoz tekutých potravin, dají se v nich transportovat akvarijní rybky, poslouží jako kasička, můžete v nich klíčit různá semínka. Sklenice jsou skvělé na vodu na dětské malování, na rozdělávání barev, na uskladnění zbytků barev, které by v jiné nádobě snadno vyschly. Sklo je sklo. Je to neprodyšný materiál, který odolává i různým chemikáliím a jeho jedinou nevýhodou je vyšší hmotnost a křehkost.

Podzimní dekorace

Vyrobte si doma krásné podzimní dekorace, kterými můžete zkrášlit jak interiér, tak i okolí domu. Úchvatných podzimních dekorací existuje nepřeberné množství, několik zajímavých typů přinášíme zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve