Jak docílit toho, aby i minimalisticky zařízený byt působil útulně?

 Dům 
11. března 2019 10:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zútulnit lze i minimalisticky zařízený byt Depositphotos
Co nás tolik přitahuje na minimalistickém stylu? Něco na těch úhledných liniích, doladěných detailech a neutrálních barvách na nás působí příjemně a klidně. I přesto ale může ten nedostatek barev, vzorů a osobitosti působit trochu bez života. Zde je několik tipů, jak se takového dojmu zbavit.

Váš domov je odrazem vás samotných a bez ohledu na styl by měl vyzařovat útulno a pohodu. Pokud máte pocit, že minimalisticky zařízený domov nemůže působit přívětivě, jste na omylu. Čtěte, jak na to.

Začněte od základů

Aby jednobarevná paleta působila přívětivěji, soustřeďte se na rozmanitost ve struktuře. Přidejte přírodní neutrální barvy, jako je například dřevo, a na dekorace volte přírodní materiály, jako jsou větvičky a květiny. Co se týče spotřebičů, volte teplejší odstíny, jako je vápencová a mosazná barva, namísto studených barev, mezi které například patří třeba barva světlého mramoru nebo niklu.

Zútulněte stěny

Díky dekorativním ozdobám se celý prostor okamžitě rozjasní. Zkuste zakomponovat prvky, které jsou zároveň funkční i stylové, jako například tapisérie. Ozvláštní vzhled stěn a také je lze použít třeba na rozdělení pokoje v malých prostorách. Jejich další výhodou je, že když se vám okoukají, můžete je snadno vyměnit.

Teplé odstíny bílé

Pokud si chcete zajistit, že váš domov bude působit vřele, začněte s prostorem, jehož barva nejvýrazněji ovlivní atmosféru celé místnosti, a to jsou stěny. Jestli je celý byt zařízený v neutrálních barvách, pravděpodobně vás to donutí vybírat z odstínů bílé. Zvolte takovou, která nepůsobí studeně, to znamená, že nebude mít modré nebo šedavé odlesky. Vhodná je například barva kokosového mléka nebo jiné teplejší odstíny.

Červená na oživení

Vyberte jednu barvu v příjemném odstínu červené. Nezáleží na tom, jestli to bude karmínová nebo téměř růžová. Zvolte jeden kousek nábytku nebo třeba klidně podlahu nebo strop. Docílíte tím útulnějšího vzhledu bez toho, aniž byste ukrajovali z obyvatelného prostoru. Jestli o minimalisticky zařízeném bytu zatím jen uvažujete, nastudujte si, jaké jsou jeho výhody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve