Hledáte neotřelý, ale levný designový kousek do bytu? Stačí vám k tomu provaz a prkna

 Dům 
23. července 2019 13:29 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Z provazu a kusu dřeva lze vytvořit krásné věci Pinterest
Hodně lidí touží po originálním designovém nábytku, ale ne každý si může dovolit pořídit si luxusní kousky z vyhlášených ateliérů. Přitom k tomu, abyste svůj domov zpestřili něčím jedinečným, nemusíte mít moc peněz. Někdy stačí dobrý nápad. Ukážeme vám, co vše lze vytvořit z obyčejného lana a pár dřevěných desek.

Přírodní pevný provaz a desky různých velikostí. K tomu, abyste z těchto dvou věcí vytvořili originální nábytek, stačí opravdu málo. A nemusíte ani oplývat nějakými extrémními kutilskými schopnostmi. Zvládne to opravdu každý.

Policová stěna

Chybí vám v kuchyni, obýváku nebo kdekoliv jinde úložný prostor? Vemte pár lan a desek a vytvořte si jedinečný policový systém. Pokud si nejste jistí, můžete si svou policovou stěnu nejprve nakreslit na papír, abyste pak měli podle čeho postupovat. Police lze na lanech upevnit různými způsoby. Nejčastěji pomocí uzlů, ty lze ale nahradit i dřevěnými kolíky, jak můžete vidět ve fotogalerii pod článkem.

Květiny v okně

Velmi zajímavě vypadají i police na lanech zavěšených na okně. Můžete na nich pěstovat pokojové rostliny, kaktusy a sukulenty nebo bylinky, které využijete v kuchyni při vaření. Určitě se vám jich na police vejde více než na okenní parapet.

Držák na toaletní papír

Polici na laně oceníte i na toaletě. Můžete na ni odkládat toaletní papír nebo jiné hygienické potřeby. Nezabere moc místa, takže jde o dobrý nápad i do opravdu malých místností.

Noční stolek

Dřevěná deska zavěšená na laně ale může nahradit také noční stolek ve vaší ložnici. Pokud toužíte po luxusnějším stolku, můžete místo dřevěné desky použít nějaký hezčí kousek dřeva. A pokud nad stoleček přidáte ještě jednu desku navíc, získáte i poličku třeba pro hezkou pokojovou rostlinu.

Lavice

Máte doma dvě větší fošny? Pak si z nich můžete vytvořit romantickou houpací lavici. Jednu desku použijte jako sedák a druhou místo opěradla. Jen nezapomeňte, že lavici musíte pověsit tak, aby se pod vahou lidského těla nezřítila. Aby bylo posezení pohodlnější, doplňte jej měkkými polštáři nebo polstry.

Houpací sedátka místo židlí

Lidé, kteří mají v kuchyni středový ostrůvek nebo barový pult, obvykle k němu pořizují i židle. Pokud vám ale toto řešení připadá už nudné, zkuste místo nich pověsit sedací prkna na lanech. Vypadá to moc dobře.

Psací stůl

Na pevný provaz nebo ocelová lanka můžete zavěsit i desku, která vám poslouží jako psací stůl. Jen ji dobře opracujte, ať si při práci nezadřete třísku do ruky. Stůl je také dobré ošetřit vhodným lakem, abyste psacímu stolu prodloužili jeho životnost. Bude se pak totiž daleko lépe udržovat. (Dále čtěte: Oblékněte obyčejný plastový truhlík nebo květináč do dřevěného kabátu).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47